Oude stijl jazzmuziek in Het Kerkje

BUDEL – De New Orleans Dixie Skaters is een oude stijl jazz orkest uit Eindhoven dat inmiddels 34 jaar bestaat. Fanatieke jazzmuzikanten en dito schaatsers die beide hobby’s op originele wijze hebben verwerkt in hun orkest naam. Ze spelen hits uit de jaren 20 en 30. Met eigen arrangementen worden de oorspronkelijke composities in een eigentijds jasje gestoken en zoals ze zelf zeggen worden aan het akkoordenschema en de compleetheid van het stuk zelden concessies gedaan. Deze stijl van muziek krijgt de laatste jaren meer belangstelling en grip op de huidige tijd en ook de jongeren waarderen deze muziekstijl met het  specifieke geluid van trompet, trombone, klarinet, banjo, sousafoon en drums ineen.

De generatie die bekend is met de in 1945 opgerichte Dutch Swing College Band weet hoe dit ongeveer klinkt. Die tijd waar de hele avond dansen een vanzelfsprekendheid was en soms tot hele mooie relaties heeft geleid. Dus voor hen, die niet kunnen stil blijven zitten, is er een gedeeltelijke dans/swingruimte ingericht met een verpozing halverwege om opnieuw op te laden voor het tweede gedeelte. Deze avond gaat door op zondag 19 mei. De aanvang is om 16.00 uur en de middag duurt tot 18.00 uur, deuren gaan open om 15.30 uur. De entree bedraagt 7,5 euro en de organisatie verwelkomt u graag met een gratis kopje koffie of thee. Kijk voor meer info op www.hetkerkjebudel.nl Adres: Dr. Ant. Mathijsenstraat 7, Budel in Het Kerkje (voorheen protestantse kerkje)