Sporting NeLo behoudt nog een kans op de finale

PELT – Sporting moest aantreden zonder de gekwetsten Cnyrim, Versleeuwen, Pastoor en Kittel. Bocholt was compleet, maar had niet helemaal zijn dagje. Wellicht omdat er voor Bocholt niets meer op het spel stond, want al zeker van de finale.

Het ging gelijk opgaand totdat Vansloot zijn duivels ontbond. Als een stormram in zijn gekende stijl denderde hij onhoudbaar naar voor, 13-7 na 20 minuten. Bocholt ging toen een mannetje op Jerry zetten waardoor zijn actieradius beperkt werd en ook de aanvoer naar Vansloot afgesneden werd. Bocholt zo via Kedziora weer langszij en met 15-15 was alles te herdoen. In de tweede helft zat Bocholt meestal aan de goede kant van de score dankzij de snelle Wertelaers en een goed keepende Gijbels. Maar ook aan de andere kant stond Youri Denert steeds sterker te keepen. Vandebeeck werkte goed af op hoek en Schroeder of Vernooy scoorden beurtelings uit de tweede lijn.

Zo bleef het gelijkopgaand (22-22 na 40′ en 26-27 na 50′). Bocholt wisselde goed door maar dat deed ook Sporting coach Vlijm. De ingevallen Tasevski bleek eens te meer een gesel voor de Bocholtse defensie en met 5 doelpunten in de laatste 10 minuten hielp hij Sporting aan een verdiend gelijkspel: 31-31. Na de wedstrijd werden de vertrekkers in de bloemetjes gezet: D Denert, Barnyak, Pastoor, Follon, Cnyrim, Schroeder, Kittel en Polfliet.