Brigadiers gezocht voor Lagere school de Robbert

HAMONT-ACHEL – Afgelopen week stonden heel wat scholen in de regio in het teken van verkeersveiligheid. Leerlingen namen deel aan het fietsexamen en in de klassen werd er ook extra aandacht geschonken aan verkeersveiligheid. Een belangrijke zaak, want de veiligheid blijkt niet altijd gegarandeerd in de schoolomgeving. Dit werd onlangs nog maar eens pijnlijk duidelijk, want op vrijdag 10 mei raakte een fietser van 15 jaar ernstig gewond, nadat hij werd aangereden door een automobilist bij het verlaten van de schoolpoort van WICO Campus Salvator in Hamont. 

Wist u dat:
• Kinderen kwetsbare verkeersdeelnemers zijn.
• Kinderen door hun lengte minder zichtbaar zijn in het verkeer.
• Kinderen door hun lengte minder zien in het verkeer.
• Kinderen zich veel verplaatsen als voetganger of als fietser, waardoor het risico op verwondingen in het verkeer hoger ligt.
• het verkeer zich aanpast als er een brigadier staat, ze zijn zich bewust van schoolgaande kinderen.
• kinderen m.b.v. de brigadiers eerder zelfstandig naar school kunnen, waardoor er minder auto’s rijden rondom school.
• Er meer dan 140 dodelijke ongevallen met voetgangers en fietsers gebeuren ieder jaar.
• 77% hiervan zijn schoolgaande kinderen.

Het is dan ook niet voor niets dat de Ouderraad van basisschool De Robbert dringend op zoek is naar meer brigadiers, die zich in willen zetten om de verkeersveiligheid voor de schoolgaande kinderen te garanderen. 

We hebben meerdere vaste brigadiers en de onderwijzers van de Robbert vullen de brigadierfunctie tussen de middag en na school in.
• Brigadieren is van 8.05 uur tot 8.25 uur en van 13.05 uur tot 13.30 uur.
• Brigadiers kunnen opa’s, oma’s, ooms of tantes, buren of kennissen zijn. 

Er wordt steeds in overleg een duidelijke planning gemaakt, zodat iedereen precies weet op welke dag en tijdstip ze waar verwacht worden. 
Hoe meer brigadiers, hoe beter we kunnen rouleren. 
Alle nieuwe brigadiers krijgen een goede begeleiding door een ervaren brigadier en een speciale cursusavond bij de politie. De Ouderraad verzorgt je uitrusting, zoals een fluovest, een gemachtigd opzichter armbandje en een brigadierbord.

Het zou fijn zijn als op alle ‘gevaarlijke’ verkeerspunten in onze schoolomgeving een brigadier aanwezig kan zijn om alles vlot en vooral veilig te laten verlopen. 

Heb jij interesse en wil jij je inzetten voor de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar [email protected] 

Dus heeft u 25 minuutjes tijd voor de veiligheid van onze kinderen, word dan brigadier!