Het is weer tijd voor open dag Zondag Waterdag

SOERENDONK – Op zondag 19 mei van 10.00 tot 16.00 uur is onze publieksdag Zondag Waterdag. De locatie voor deze leuke en leerzame dag vol met activiteiten is dit jaar de rioolwaterzuivering in Soerendonk. Bezoek de informatiemarkt waar je tips krijgt voor het vergroenen van je tuin, maak een rondje langs de verschillende zuiveringsstappen op de rioolwaterzuivering en wandel door het naastgelegen waterpark. Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen: beklim de klimwand, timmer je eigen bijenhotel of doe de speurtocht en kraak het codewoord. 

Het klimaat verandert. De hevige regenbuien die pas in 2050 zouden vallen, komen nu al uit de lucht. Dat leidt tot wateroverlast in woonwijken en op landbouwpercelen. Maar ook droogte zorgt voor problemen. Zo ontstaat hittestress door het opwarmen van stenen van straten, huizen en andere gebouwen. Het vergroenen van je tuin helpt problemen door wateroverlast en droogte te voorkomen. Door minder tegels loopt het water na een hevige regenbui niet de straat op, maar trekt het de grond in. En minder tegels verkleint de kans op hittestress. Op Zondag Waterdag vertellen Waterschap De Dommel en de gemeente Cranendonck wat er allemaal mogelijk is met het vergroenen van je tuin. Zo krijg je tips om bewuster om te gaan met water, kan je een rondje maken over het terrein van de rioolwaterzuivering en zien hoe het vuile rioolwater stap voor stap weer schoon water wordt, of een wandeling maken door het waterpark. Ook is er heel wat te doen voor de kinderen! Zondag Waterdag is gratis toegankelijk en vindt plaats aan de Perkstraat 1 in Soerendonk. Kijk voor meer informatie op www.zondagwaterdag.nl