Slotevent ‘verhalen uit de bodem’

REGIO – Samen met de gemeenten Bocholt en Pelt en de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Lage Kempen werkte de stad Hamont-Achel in 2018-2019 aan een toeristisch project rond drie erfgoedsites. Dit focust op de ontsluiting en opwaardering van de grafheuvels aan de Haarterheide, de grafheuvels in Kaulille en het Celtic Field complex in Pelt. Om dit project – dat de naam ‘Verhalen uit de Bodem’ kreeg – in schoonheid af te sluiten, wordt er midden mei een slotevent georganiseerd. Want hoewel het project ten einde loopt, blijven de gemeenten en de lokale erfgoedambassadeurs zich verder inzetten om het verhaal van deze sites te blijven vertellen.

Het slotevent van ‘Verhalen uit de Bodem’ gaat door op zondag 19 mei 2019. De activiteit gaat van start en eindigt in de foyer van GC De Kroon te Bocholt. Deelnemers stappen hier samen op de bus om de verschillende erfgoedsites te bezoeken waar erfgoedambassadeurs een korte toelichting geven. De planning ziet eruit als volgt:

13.00 – 14.00 uur: ontvangst in de foyer van GC De Kroon (Nevenplein 1, Bocholt)
14.00 uur: vertrek bus
14.15 – 14.45 uur: bezoek grafheuvels Haarterheide, Hamont-Achel (parking Boskerkhof)
15.00 – 15.30 uur: bezoek Celtic Fields, Pelt (parking Torenstraat)
15.40 – 16.10 uur: bezoek urnenveld Dorperheide, Bocholt 
(Hoek Belgebergstraat – Kettingbrugweg)
16.30 – 17.30 uur: slotmoment in de foyer van GC De Kroon

Aangezien de plaatsen beperkt zijn, is inschrijven verplicht. Dit kan nog tot en met 12 mei via e-mail (erfgoed@rllk.be) of het online inschrijvingsformulier. Indien de bus vol zit, ben je nog steeds van harte welkom om op eigen initiatief aan te sluiten bij de rondleiding(en) op de site(s).