TECTUM Achel wil vaste waarde worden

ACHEL – Nadat tijdens de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen met eerbied afscheid werd genomen van spelverdeler Bart Janssen, receptie-aanvaller Allan van de Loo en middenman Raygid Isenia, toont TECTUM Achel haar ambitie met 3 nieuwe gezichten in haar midden voor volgend seizoen. Wout Van Dyck, 23 jaar en spelverdeler die overkomt van Booischot (Liga B), heeft het “in de handjes” en kan zich in de luwte van Tim Verschueren ontwikkelen en het niveau van de hoogste klasse eigen maken. Tweede aanwinst is middenman Thomas Koelewijn, 30 jaar en 194-voudig Nederlands internationaal, die zijn professionele volleybalcarrière enkele weken geleden afsloot bij het Franse Poitiers en die het middencompartiment van TECTUM ongetwijfeld nog meer mogelijkheden zal bieden. Tenslotte slaat ook Auke van de Kamp zijn tenten volgend seizoen op bij TECTUM Achel. Deze 23-jarige getalenteerde receptie-aanvaller komt over van Nederlands vice-kampioen  Lycurgus, waar hij al jaren de publiekslieveling is. Voor de ambitieuze van de Kamp kan TECTUM toekomstgericht een opstap betekenen naar een veelbelovende volleycarrière. Kersvers voorzitter Joos Gysen van TECTUM Achel en trainer Jan Meertens zijn alvast tevreden. “Het is belangrijk dat we de positieve flow van ons eerste jaar in de Euromillions Volley League, dat we afsloten met een onverhoopte maar daarom niet minder verdiende 5de plaats in de reguliere competitie, kunnen aanhouden en hopelijk nog kunnen versterken naar volgend seizoen. Met de komst van Koelewijn, Van de Kamp en Van Dyck, hebben wij alvast een zeer goed gevoel om dit te kunnen bereiken” zeggen ze in koor.