Trappisten- en kaasproeverij in Hamont

HAMONT-ACHEL – Op zondag 9 juni, 1ste Pinksterdag, organiseert de Koninklijke harmonie St. Cecilia Hamont wederom haar tweejaarlijkse Trappist- en kaasproeverij.

In 2011 werd dit voor de eerste keer georganiseerd waarbij 7 verschillende merken Trappist werden aangeboden. Elke 2 jaar kwamen hier 1 of 2 merken erkende Trappistbieren bij. Dit jaar zal ook de laatste nieuwkomer, de Engelse Trappist “Tynt Meadow” geproefd kunnen worden. Momenteel zijn er wereldwijd 13 merken Trappistbieren die allemaal aanwezig zullen zijn:  Achel, Westvleteren, Chimay, Orval, Rochefort en Westmalle (allemaal uit Belgie), La Trappe en Zundert (Nederland) Engelszell (Oostenrijk), Mont des Cats (Frankrijk), Tre Fontane (Italie), Spencer (Amerika) en dus Tynt Meadow (Engeland). Van deze merken zijn er weer verschillende soorten, blond, donker, triple enz.  en dit met verschillende gradaties in alcohol. Ook kan er naast de Trappist weer geproefd worden van verschillende ambachtelijke kazen van kaasmakerij Catharinadal uit Achel. Verder zal er live muziek zijn met optredens van de Kon. Harmonie St. Cecilia Hamont, de jeugdharmonie Schoot-Hamont en de coverband Lema. Voor de kleintjes is er een springkasteel. Dit alles vindt plaats op de parkeerplaats bij de Posthoorn in Hamont aan de Groenstraat. Aanvang 13.00 uur,  einde om 22.00 uur. Mocht het weer niet meewerken dan vindt de trappist- en kaasproeverij binnen plaats.