Wandelexcursie door het Leenderbos

LEENDE – Staatsbosbeheer heeft in het hele land prachtige natuurgebieden waar je stilte kunt beleven en rust kunt vinden. Zeker in Brabant! Gedurende de dag nemen boswachters Erik Schram en Jap Smits je mee op verschillende wandelexcursies in het Leenderbos. Ga samen met hen op stap en laat je gedurende ongeveer 1 uur meenemen in de verhalen en wetenswaardigheden. We beginnen en eindigen de wandeling bij de ‘marktkraam’ van Staatsbosbeheer bij Restaurant Jagershorst aan de Valkenswaardseweg 44 te Leende op de belevingsmarkt van GezondDorp. Het Leenderbos (ongeveer 2.400 hectare) was een typisch productiebos. Hoewel het bos jaarlijks nog zo’n 6.000 kuub hout oplevert, is die productiefunctie inmiddels ondergeschikt aan de natuur- en recreatiewaarden. Er lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden door het uitgestrekte gebied. De bossen worden door ingrepen van Staatsbosbeheer steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijker, zowel voor bezoekers als voor flora en fauna. En kun je op zondag 19 mei meemaken, inschrijven kan via www.lchfbelevingsmarkt.gezonddorp.nl/programma/wandelexcursie/ 

Zondag 19 mei 2019
08.00 uur Jap | 10.00 uur Erik | 12.00 uur Jap | 14.00 uur Erik
Maximaal aantal deelnemers: 25 personen per wandelexcursie.
Kosten: 2,50 euro per persoon.*
Meer info over het Leenderbos
* ) Dit is een bijdrage voor Stichting GezondDorp. Deze kleine bijdrage maakt het (mede) mogelijk deze LCHF Belevingsmarkt te organiseren en om in de toekomst andere activiteiten te ontplooien die bijdragen aan onze visie: “GezondDorp streeft naar een samenleving waarin we op een vitale manier oud worden!”.