Leerlingen op stap voor ‘Philips van Horne- Malawi’ loterij

WEERT – Honderden leerlingen van de Philips van Horne gaan op stap om loten te verkopen voor de grote ‘Philips van Horne-Malawi’ jubileumloterij. De opbrengst is bestemd voor de Chipala school in Malawi, het onderwijsproject van de Philips van Horne. De loten kosten € 2,50. Inmiddels is er via diverse acties al 10.000 euro opgehaald. Het uiteindelijke doel is om 18.000 euro bij elkaar te brengen voor de bouw van twee klaslokalen.

Talloze winkels en bedrijven in de regio Weert hebben belangeloos meer dan 150 prijzen ter beschikking gesteld. Er zijn diverse hoofdprijzen waaronder een driedaagse reis naar Londen, een volautomatische wasmachine, schilderijen van Weerter kunstenaars ( o.a. Mathilde Pil) en talloze cadeau-, kleding- en dinerbonnen. De trekking is op 2 juni om 15.00 uur tijdens de ‘Van Horne Bloem van Weert’,  een wandel- en fietsfestijn i.s.m. TWC Weert en AV Weert met start en finish op de Philips van Horne.

De Chipala school in de krottenwijk Mgona in de hoofdstad Lilongwe, is een school met meer dan  8500 leerlingen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De school heeft 75 leerkrachten en slechts 22 lokalen. De klassengrootte varieert van 100 tot 350 leerlingen. De meeste leerlingen krijgen les in de open lucht, in zeer stoffige of modderige omstandigheden.