Atelier Rosé exposeert

HAMONT – De  vijf  leden van Atelier Rosé, een schildersgroep, houden op Hemelvaartsdag 30 en vrijdag na Hemelvaart, 31 mei een expositie. Gewoonlijk exposeren de leden een maal in de twee jaar en dan met Pinksteren, maar omdat de laatste jaren het groepje is ingeklonken van acht naar vijf, oa wegens ziekte is de tentoonstelling nu pas na drie jaar weer te zien en nu dus met Hemelvaart. 

Er wordt door de leden al meer dan vijftien jaar op hetzelfde adres geschilderd en op een vaste dag in de week, maandag. De exposities worden steeds gehouden waar er geschilderd wordt. De schilderijen hangen binnen en voor deze gelegenheid ook buiten, waar er maar plaats is. De tuin wordt omgetoverd in een gezellige plek met genoeg tafels en stoeltjes om er een poosje aangenaam te verpozen en men rekent natuurlijk op mooi weer in deze tijd van het jaar. Er wordt rosé geschonken en er is van alles om erbij te knabbelen, een entourage die uitnodigt om de schilderijen van de afgelopen drie jaar te bekijken. De werken zijn uiteraard ook te koop.

Atelier Rosé bestaat nu uit Cokky die betovert met haar sprookjesachtige fantasiewerk in prachtige kleuren. (zie foto) Ze werkt voornamelijk met acryl. Dan Marja, ze werkt zowel figuratief als abstract en met haar krachtige penseelstreken zie je de energie van haar werk afspatten. Yvonne blijft haar vrolijke uitbundige en felle kleuren trouw, haar werk spreekt bijzonder aan en ook zij schildert voornamelijk figuratief. Margriet houdt het meestal bij figuren in een setting waar je zelf het verhaal bij kunt bedenken. Soms verstild, soms uitbundig, maar altijd in een eenvoudig kleurenschema. Guus is geboeid door de natuur, de bomen en dieren rondom haar. Ze schildert wat ze ziet, roodborstjes, konijnen, schelpen. Ze werkt alleen met olieverf, (zie foto twee)

Mensen, u bent allemaal van harte welkom op 30 en 31 mei vanaf twee uur op Mulk 87 in Hamont. Loop of fiets of rij gewoon aan, kom binnen, zet u en kijk rond en geniet, als het niet van de schilderijen is, dan toch zeker van de tuin en de rosé.