Chris “van het EMJ” Hermans beëindigt haar taak als stafmedewerkster

PELT – Tijdens het laatste laureatenconcert van het 67ste EMJ heeft voorzitter Rutger Nuyts aangekondigd dat Chris Hermans haar taak als stafmedewerkster dient te beëindigen. Persoonlijke omstandigheden dwingen haar tot deze moeilijke keuze. Gedurende 15 jaar was zij het aanspreekpunt voor deelnemende groepen, juryleden, allerlei instanties en een grote ondersteuning voor alle bestuurs- en comitéleden. Ook bouwde zij in al die jaren heel wat ervaring op om allerlei subsidiedossier op een correcte manier samen te stellen. Hierdoor bleven er een aantal broodnodige Vlaamse en Europese subsidies aan het festival bestaan ondanks de administratieve inspanningen die zo een aanvraag met zich mee brengt.  Chris gaat wel nog als één van de 600 vrijwillige medewerkers proberen mee te draaien in de organisatie. Haar functie wordt overgenomen door twee deeltijdse collega’s in wie het EMJ-bestuur het volste vertrouwen heeft.

Chris werd tijdens een korte maar emotionele huldiging bedankt met een prachtige ruiker en met een uniek diploma uit vervlogen tijden. Zij kreeg van de organisatie zonder ook maar enige twijfel een summa cum laude!