Interregionaal jeugd badmintontoernooi

MAARHEEZE – Niet alle badminton spelende kinderen nemen deel aan een competitie, ook al is het best leuk en spannend om de krachten eens met onbekende tegenstanders te meten. Zo is dit ook bij Badminton Club Maarheeze het geval. Een aantal clubs uit de regio heeft om deze reden een leuk initiatief genomen tot het organiseren van een Interregionale Jeugdontmoeting. En vanwege de deelnemende plaatsen Budel, Maarheeze, Neerpelt en Overpelt kunnen we zelfs spreken van een internationale ontmoeting. De eerste editie vond op zondag 28 april van 9.00 tot 12.30 uur plaats in sporthal de Bemvoort te Overpelt.

Na een kennismakingspraatje werden dubbel- en enkel-wedstrijdjes gespeeld van elk 10 minuten met kinderen van verschillende leeftijden en niveaus. Vanuit BC Maarheeze deden 3 kinderen mee. Suzanne Smits, Cas Veenstra en Luc Vos hebben het vooral heel leuk gevonden. Voor sommige kinderen die nooit eerder een competitie of toernooitje hadden gespeeld was dit best spannend en de ene wedstrijd verliep gemakkelijker dan de andere wedstrijd, natuurlijk ook door het niveau-verschil.

Rond half 11 was er een pauze waarin de kinderen pakjes drinken, snoeptomaatjes en snoep kregen. Na de geplande wedstrijdjes was er nog tijd om vrij te spelen, waarna het sportieve deel werd afgesloten en de kinderen een zakje chips en een lolly mee naar huis kregen.

Na deze eerste ontmoeting volgen nog ontmoetingen waarbij telkens één van de andere clubs de organisatie verzorgt. Na de positieve reacties van onze eigen spelers, verwachten we bij een volgende keer ook meer spelers af te vaardigen.

BCM speelt woensdag- en vrijdagavond in de Smeltkroes van 20.30 tot 22.30 uur, jeugd op vrijdag van 18.30 tot 20.45 uur. Je kunt recreatief spelen of in competitieverband, tevens kan er training gevolgd worden. Wil je de badmintonsport eens proberen? Kom dan kosteloos een maand op proef meespelen. Voor informatie neem je contact op met Paul Schmitz (0031 495 – 593771) of kijk op www.bcmaarheeze.nl