Schrijvershut Arie van der Lugt weer te bezoeken

LUYKSGESTEL – De originele hut waar de bekende schrijver Arie van der Lugt in Luyksgestel zijn vele streekromans en andere boeken schreef is weer open als museum. Na de gebruikelijke sluiting in de winterperiode zijn de boeken, knipsels, foto’s en ander materiaal van de schrijvers weer teruggeplaatst en is de hut van binnen en buiten geschilderd. De hut stond vroeger op een heuveltje bij het huis van de schrijver aan het Boscheind. Na zijn overlijden is de hut verplaatst en in 2013 als museum geopend. In het schrijversmuseum is van alles te zien over het leven en werk van Arie van der Lugt. Het museum is open voor bezoekers als het bakkerijmuseum open is en er geen bakdemonstraties worden gegeven. Informatie daarover op www.bakkerij-museum.nl. en op Facebook: Schrijversmuseum Luyksgestel.