Cranendonck wint Fair Play Bokaal tijdens Europese Jeugdsportdagen!

Afgelopen weekend heeft het Cranendonckse sportteam deelgenomen aan de 52e Europese Jeugdsportdagen in Bitburg (Duitsland). Twee dagen lang gingen de vijf landen de strijd met elkaar aan in vijf verschillende sportdisciplines. Team Cranendonck uiteindelijk een vierde plaats te behalen in het algemeen klassement en won ook de Alois Barten – Fair Play Bokaal. 

Op vrijdagmiddag vertrokken de 50 sporters uit Cranendonck met de bus vanuit de Zuiderpoort richting Bitburg. Rond 17.00 uur kwam het team aan in Bitburg en vertrok het basketbalteam naar hun gastgezin. Het atletiekteam, het voetbalteam, het volleybalteam en het zwemteam werden naar hun verblijf in het jeugdhotel gebracht en hadden gedurende de avond alvast kennis gemaakt met de Belgische sporters uit Blankenberge en de Franse sporters uit Rethel die ook in het jeugdhotel ondergebracht waren. 

Na de officiële opening op zaterdagochtend begonnen om 10.00 uur de verschillende sportwedstrijden. De wedstrijden van basketbal, voetbal en volleybal worden verspreid over twee dagen en bij atletiek en zwemmen zijn alle wedstrijden op de zaterdag. Het atletiekteam van Ilse en Frank was dit jaar erg jong, maar toch wist het team een 4e plaats te behalen. Ook het zwemteam van Maartje en Dyon had veel jonge zwemmers en zwemsters meegenomen. Ook in deze sport waren de andere landen erg sterk en was de 4e plaats voor de zwemmers het hoogst haalbare. Op zaterdagmiddag hadden de volleyballers hun eerste plaats al veiliggesteld met nog een wedstrijd te spelen op zondagochtend. De voetballers hadden eenmaal gewonnen en eenmaal verloren en de basketballers hadden drie keer verloren. Totaal geen schande, want het was al snel duidelijk dat verschillende tegenstanders de sport al wat langer onder de knie hadden. Op zaterdagavond was er een disco in het Haus der Jugend in Bitburg voor alle deelnemers en konden de coaches napraten over de eerste sportdag. Op zondag stonden voor het voetbalteam van Jordy nog twee belangrijke wedstrijden op het programma. Tegen België werd met 1-0 verloren, maar tegen Frankrijk werd met 1-0 gewonnen, waardoor het voetbalteam op een 3e plaats was geëindigd. Het volleybalteam van Kim en Lieke won ook hun laatste wedstrijd en was daarmee overduidelijk 1e met vier overwinningen van 2-0. Het basketbalteam van Inge en Milou verloor hun laatste wedstrijd nipt en moest daardoor genoegen nemen met een 5e plaats. 

Tijdens de prijsuitreiking werd Rethel in het algemeen klassement de grote winnaar van de 52e Europese Jeugdsportdagen. De Franse sportploeg bleef de Duitse ploeg uit Bitburg nipt voor. Een derde plaats was er voor Blankenberge dat volgend jaar in België de Jeugdsportdagen gaat organiseren. Achter het Cranendonckse team werd Differdange uiteindelijk 5e. Als laatste werd de Alois Barten – Fair Play Bokaal uitgereikt en die ging dit jaar mee naar Cranendonck. Alle coaches vullen namens hun team in wie het meest sportief was tijdens deze Jeugdsportdagen en voor onze sporters was dit een groot compliment dat ze zich niet alleen competitief, maar ook sportief hebben gedragen. De coaches kijken terug op een geslaagd weekend en hopelijk zijn er volgend jaar opnieuw 50 enthousiaste en sportieve deelnemers die met ons mee willen gaan naar Blankenberge op 15, 16 en 17 mei 2020.