Jubileumweekend c.v. De Toeters

BUDEL-SCHOOT – De feestelijk versierde tent op het Stationsplein in Budel-Schoot is er helemaal klaar voor om een uniek weekend in te gaan. Voor alle activiteiten geldt dat de entree gratis is en natuurlijk hopen wij héél veel gasten te verwelkomen. 

Programma zaterdag 25 mei

Vanaf 19.00 uur is de tent open en kan iedereen een heus “Oktoberfest” in Schoot gaan meemaken. DJ Frank Groenen zal zeker zorgen dat alle gasten om klokslag 21.00 uur in de stemming zijn want op dat tijdstip exact start de band “Die Powerhosen.” Het is natuurlijk gezellig als iedereen in Tiroler kleren komt, Oktoberfest in mei … daar hoort een Lederhose bij! Natuurlijk schenken we geen alcohol onder de 18! De gemeente heeft aangekondigd dat handhaving aanwezig zal zijn en dat er gecontroleerd gaat worden op alcoholgebruik onder de 18 Zoals gewoonlijk werken we met een bandjessysteem en dus is legitimatie verplicht. Geen legitimatie is geen bandje. Bij binnenkomst kun je een halve liter pul (samen met een pulbon) kopen voor € 5,- Voor een goede doorstroming  is het makkelijk als je dit bedrag cash bij je hebt, des te eerder kun je de eerste pul vullen. Bij het inleveren van je pul en de pubon ontvang je natuurlijk je geld weer terug! Er zijn twee verkooppunten voor consumptiebonnen waarbij je bij één kassa kunt pinnen. Buiten staat de catering opgesteld waarbij alleen cash betaald kan worden!

Zondag 26 mei

Vanaf 10.30 uur verzorgen D’Einder muzikanten de muziek tijdens het frühshoppen. Ook deze dag is het weer mogelijk om een halve liter te laten vullen. Tijdens deze ochtend staan er een tweetal tonpraters gepland. Achtvoudig Brabants Kampioen Berry Knapen zal het spits afbijten en daarna komt niemand minder dan onze eigen Jac Kuppens in de ton. Gegarandeerd een aanslag op de lachspieren. Tijdens het frühshoppen zal er ook een animatieprogramma voor de kinderen zijn. Bij de Kidsclub kun je uitleven op een springkussen, kan er geknutseld, getekend, geschminkt, raar met haar en nog vele andere leuke dingen gedaan worden. Dit allemaal onder begeleiding. Natuurlijk zijn er ook een paar officiële momenten op deze dag. Zo zijn alle hoogheden uit 66 jaar Toeterhistorie uitgenodigd. Rond het middaguur willen we een historische foto gaan maken waarop zij allemaal staan. Ook is er op deze ochtend een officieel moment gepland, de onthulling van het kunstwerk dat ontworpen is door Jorrit de Kort en gemaakt door de lassers van de bouwhal. Dit kunstwerk krijgt in de toekomst een mooi plekje bij De Reinder, waardoor we altijd herinnerd gaan worden aan 66 jaar carnaval op Schoot. 

In de middag is het DJ Hardy tijdens “De Elfde en enne zonnig nao de maondig veur d’n optocht!” Tijdens deze middag gaat ook het eerste officiële Cranendonckse Beer Pong toernooi plaatsvinden. Mark Bogers kletst deze middag aan elkaar zoals alleen hij dat kan! Iedereen kan hieraan meedoen, inschrijven kan op de dag zelf in de tent. Ben je nog geen 18 dan kun je ook meedoen, logischerwijze wordt het spel dan niet met bier gespeeld. 

Vooraf wil c.v. De Toeters iedereen bedanken die dit jubileumweekend mogelijk gaan maken. Naast de vele sponsoren willen we natuurlijk ook de vele vrijwilligers bedanken voor hun inzet.  Het is fantastisch om te merken dat velen met ons meedenken. Een speciaal woordje van dank aan het Thomashuis uit Budel-Schoot die zorgen dat niemand de weg kwijt gaat raken in de feesttent. Alle bewegwijzeringen zijn namelijk door het Thomashuis gemaakt, Dank je wel! Tijdens het weekend is het Stationsplein afgesloten (ook de weg ernaast) en is er dus geen verkeer mogelijk. De ingang van de tent bevindt zich aan de achterkant van het Stationsplein, hier is tevens ook de mogelijkheid om de fiets te stallen. Het terrein is afgezet met hekken en kan alleen via de hoofdingang/uitgang verlaten worden. Nix < 18 (geen 18 geen alcohol). Handhaving is tijdens het jubileumweekend actief aanwezig om hierop te controleren. Er is een bewaakte garderobe aanwezig waar je voor € 1,-  je jas kunt ophangen (voor goede doorstroming zorg dat je een euro bij je hebt). De opbrengst komt ten goede aan De Toetermegjes.