Motoballwedstrijd Budel-Puma Kuppenheim

BUDEL – MBV Budel moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen de sterke formatie van MSC Puma Kuppenheim, vice kampioen van 2018.  De bal voor deze wedstrijd werd geschonken door Fons Mulder van Hekwerk en Montagebedrijf Mulder te Maarheeze.

In de eerste manche zag het er nog niet slecht uit voor Budel, al kwam Kuppenheim met twee doelpunten op voorsprong. Een schot in de kruising van Miel Looijmans bracht Budel weer terug in de wedstrijd. Door balverlies van Kuppenheim bij de middellijn kwam Miel Looijmans vrij voor de keeper van Kuppenheim en scoorde 2-2. Op slag van rust bracht een uitgespeeld doelpunt Kuppenheim weer aan de leiding.

In de tweede manche had Budel pech toen een schot van Stan Looijmans via de binnenkant van de paal over de doellijn via de andere paal weer uit het doel caramboleerde en in dezelfde minuut strandde een schot van Miel Looijmans op de paal. Het leek wel of de spelers van Kuppenheim hierdoor wakker geschud werden, want binnen twee minuten brachten ze de stand door twee doelpunten op 2-5. Keeper Dimitar Iliev van Budel hield echter de rest van de manche zijn doel schoon.   

In de eerste minuut van de derde manche kreeg Kuppenheim een penalty toegekend, na een iets te harde ingreep van Carlo van Geldrop, welke door Kuppenheim verzilverd werd.  In deze manche kwam Budel steeds meer onder druk door het snelle en compacte spel, dat Kuppenheim aan de dag legde, terwijl Budel steeds meer te kampen kreeg met balverlies, waardoor Kuppenheim met drie doelpunten uitliep tot 2-9. Goed keeperswerk van Dimitar Iliev voorkwam erger. In de laatste minuut van de derde manche kon Budel nog iets terug doen door een doelpunt van Stan Looijmans.

In de vierde manche ging Kuppenheim onverminderd door met hun snelle spel. De spelers van Budel konden hier in deze manche geen antwoord op vinden, waardoor de stand uiteindelijk opliep tot 3-13.  De desillusie was voor de spelers van Budel compleet, toen

een speler van Budel in de laatste minuut van de wedstrijd in een poging een doelpunt van Kuppenheim te voorkomen, doorschoof in de cirkel van het doel en daarbij keeper Dimitar Iliev blesseerde. Budel moet zich deze week zien te herpakken en zich opmaken voor de volgende sterke tegenstander. Zaterdag 25 mei moeten ze weer klaarstaan voor de bekerwedstrijd tegen Ubstadt-Weiher. In deze bekerwedstrijd moeten zij een 7-10 achterstand goed zien te maken om door te gaan naar de volgende ronde. De wedstrijd begint om 18.00 uur.