Rood-Wit’67/Plus verliest tegen Hulsel

BUDEL – Als afsluiting van het biljartseizoen 2018-2019 zijn op  8 en 9 mei 2019 de clubkampioenschappen gespeeld. Hiervoor waren geselecteerd en uitgenodigd de winterkampioenen van de groepen A, B, C en D en de eindwinnaars van voornoemde groepen. In totaal waren dat 16 biljarters, waarvan 8 spelers uit de A en B groep en 8 spelers uit de C en D groep. Groep A en B, samen dus 8 spelers, speelden om het kampioenschap in de ene categorie. Groep C en D, samen eveneens 8 spelers, speelden om het kampioenschap in de andere categorie. Na de eerste speeldag kwalificeerden zich bij de laatste 4 in de A en B categorie, Sjef Neijssen, Piet Slenders, Sjaak v Cranenbroek en Theo Derks. Bij de laatste 4 in de C en D categorie kwalificeerden zich na de eerste speeldag, Antonio Cebrian, Piet Stevens, Tony Aret en Sjaak Kerkhofs.

BUDEL-DORPLEIN – De laatste uitwedstrijd van dit seizoen heeft Rood-Wit’67/Plus niet in een overwinning kunnen afsluiten. Met 2-1 werd verloren van het hoog geklasseerde Hulsel. Hulsel wist wat op het spel stond. Zij moesten winnen voor deelname aan de nacompetitie. Al na 5 minuten spelen keek Rood-Wit’67/Plus tegen een 1 – 0 achterstand aan. Lars Verspaandonk profiteerde handig van een verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus defensie en bracht de thuisclub op een 1 – 0 voorsprong.

Rood-Wit’67/Plus kon hier behoudens enkele uitvallen weinig tegenover stellen. 

In de tweede helft duurde het tot in de 65e minuut, voordat Rood-Wit’67/Plus op gelijke hoogte kwam.

Een uitstekende combinatie van de Rood-Wit’67/Plus aanvallers werd met een uitstekend schot van de jeugdige en goed spelende Jens Smits afgerond. Met een uitstekend schot in de linkerbovenhoek gaf hij de Hulsel doelman geen enkele kans en bracht hij Rood-Wit’67/Plus hiermee naast Hulsel 1 – 1.

In de 70e minuut kwam Hulsel uiteindelijk toch als winnaar uit de strijd door een treffer van Hulsel spits Tom Roest, die handig profiteerde van een verdedigingsfout in de Rood-Wit’67/Plus defensie en 2 – 1 voor de thuisclub op het scorebord bracht. Rood-Wit’67/Plus kreeg na deze achterstand nog enkele goede scoringskansen, maar deze werden niet benut. 

Zondag 26 mei speelt Rood-Wit’67/Plus thuis de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen SVSH, aanvang 14.30 uur (toegang gratis). Tevens wordt voor de senioren/supporters a.s. zondag de seizoensafsluiting gehouden met gratis spek met eieren. De wedstrijdbal is geschonken door Pierre Clement supporter.

Uiteindelijk speelden in de A en B categorie Theo Derks en Sjef Neijssen de finale met als terechte winnaar Sjef Neijssen. Hij werd dus de clubkampioen 2019 in de categorie A en B. In de C en D categorie speelden Antonio Cebrian en Tony Aret de finale met Tony Aret als duidelijke  winnaar en dus clubkampioen 2019 in  de categorie C en D. Tot slot werden de leden van de werkgroep biljarten bedankt voor de goede organisatie en het prima verlopen kampioenschap en werd Joke bedankt voor de heerlijke hapjes.