Veelzijdige wijndruif Grenache

SOERENDONK – De grenachedruif is het werkpaard van de Rhône. Er wordt niet alleen heerlijke rode wijn van gemaakt, maar de grenache is ook de basis voor een frisse, zomerse rosé. Er is zelfs een bekoorlijke witte wijn van deze druif. Kom op zaterdag 1 juni naar Wijngoed Zurrick om alles te horen over én te proeven van dit veelzijdige druivenras. Wijnbouwer/wijnmaker Henk Aarts vertelt je de geheimen van de grenache en het ware verhaal over de productie van rosé. Laat je verrassen, neem een voorproefje op de zomer en ontdek welke smaak jouw voorkeur heeft. ‘Druif van de maand’ wordt elke eerste zaterdag van de maand gehouden tot en met oktober. Van 14.00 uur tot 17.00 uur is er elk half uur een presentatie en de inloop is gratis. Als je wenst kun je ook de wijngaard bezoeken en uitleg krijgen over de werkwijze van Wijngoed Zurrick.

Je bent van harte welkom op zaterdag 1 juni vanaf 14.00 uur. De wijngaard is gelegen aan het karrenspoor de Stallekes in Soerendonk. Inrit van het pad is tussen Zitterd 28-30 (werkplaats autoschadebedrijf Schrurs). De wijngaard wordt aangegeven met borden en vlaggen.