Cursus: Mantelzorg, verplichting of vrijwillig?

CRANENDONCK – Mantelzorg, de overheid beschouwt het als vrijwillige participatie, maar gevoelsmatig voelt het vaak meer als verplichting. En soms is het zo moeilijk dat je gewoonweg radeloos bent. Hoe ga je dan om met gevoelens van plichtsbesef, schuldgevoel, het gebrek aan tijd voor jezelf en je eigen leven? En kun je eigenlijk wel ‘nee’ zeggen tegen de vraag om mantelzorg op je te nemen of tegen bepaalde noodzakelijke taken? Hoe dan? Het is vaak lastig om op een constructieve manier te praten over deze dilemma’s en gevoelens. In deze cursus gaan we samen het gesprek aan en leer je om te gaan met deze gevoelens. We stoppen echter niet bij alleen erover praten; we gaan aan de slag! We leren samen op een praktische manier om je gevoelens onder woorden te brengen, en om te zorgen dat je ze beter kunt verdragen. Het geleerde kun je vervolgens toepassen op de moeilijke situaties die je onvermijdelijk tegenkomt in je leven als mantelzorger. Deze cursus wordt verzorgd door Marlie van der Heijden, ethicus en oprichter van Involve Ethics in Heeze. De cursus vindt plaats op woensdag 12 juni om 19.30 uur in Huiskamer ’t Buuls Zitje in Budel. De deelname is gratis! Aanmelden en informatie: via www.cursushuys.nl óf bel/app naar 0031 6-39844550.