Prijs beste tamboer voor Thijs Bergmans

BUDEL – Zondag 19 mei stond Zesgehuchten in het teken van het Jeugdtoernooi van Kring Kempenland. Ondanks de grote afname de laatste jaren van het aantal jeugdleden onder vele Brabantse gilden werd de organisatie van deze jaarlijkse ontmoetingsdag door het Sint Jorisgilde Zesgehuchten toch opgepakt. En de onderlinge wedstrijd bij de gildejeugd is er zeker niet minder om. Want er moet wel gepresteerd worden om voor een prijs in aanmerking te komen. Er moet vooraf echt wel geoefend worden om voor de jury een mooi resultaat neer te zetten. Ook vanuit Budel werd er weer deelgenomen aan dit jeugdtoernooi. Jeugdtamboer Thijs Bergmans mocht nog één keer meedoen aan dit jeugdtoernooi en kon dit jaar ook kans maken op de wisseltrofee voor beste jeugdtamboer van Kring Kempenland. En deze heeft hij gisteren dan ook mooi op zijn naam weten te zetten. Proficiat Thijs. Bij de uitreiking was er een dikke duim van de Kringvoorzitter en voor Thijs een jaar lang de mooie houten gildetrom als wisseltrofee. Het schildje voor de eerste prijs mag hij zelf houden.