Schaapscheerdersdag en wolverwerking

NEDERWEERT-EIND – Donderdag 30 mei organiseert Eynderhoof de jaarlijkse schaapscheerders-dag. Er worden die dag schapen geschoren en vrijwilligers van de Linnenkamer van Eynderhoof zullen uitleg geven over het hele proces van het verwerken van ruwe wol tot een bruikbaar en draagbaar product. De wol zal gekaard, gesponnen, getwijnd, gebreid en geweven worden. Laat je vertellen en zie zelf hoe het vilten van wol gebeurt en ook voor de jonge bezoekers is er een speciaal programma samengesteld. Kijk hoe de schapen geschoren worden, voelen zelf de geschoren wol, en kijk hoe een spinnenwiel werkt om en zelf een draad op te spinnen. Het belooft weer een interessante en actieve dag te worden want er is veel te beleven, te ontdekken bewonderen. Natuurlijk zijn ook op deze dag weer veel van de oude ambachten in bedrijf. Op een van de gezellige terrassen of in de herberg genieten van koffie met vlaai en andere lekkernijen. De muziek wordt deze middag verzorgd door Kees Strijbos. Het museum is op deze donderdagmiddag 30 mei open van 13.00 tot 17.00 uur.