“Lotgenotencontact…doe het zelf, maar niet alleen”

Maandag 3 juni 2019 organiseert Café Brein de ontmoetings- en informatieavond voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het onderwerp is: ‘Lotgenotencontact…doe het zelf, maar niet alleen’.

Waar: SWZ Activiteiten Centrum, Palladiostraat 27, 5624AB in Eindhoven.

Datum en tijd: 3 juni van 19.30 tot 21.30 uur. Toegang vanaf 19.00 uur.

Wie: Mensen met NAH, hun familie, mantelzorgers en andere betrokkenen.

Aanmelden is niet nodig.

Gast van deze avond is Malou van de Rijt, ondersteuner bij Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost-Brabant. Deze stichting brengt lotgenoten, jong en oud, bij elkaar. Mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, want zij begrijpen vaak beter waar je mee worstelt dan mensen die niet dezelfde ervaring hebben.

Zelfhulp is voor iedereen

Heb jij wel eens het gevoel dat je er alleen voor staat? Of dat niemand jou begrijpt? Misschien denk je wel eens dat je de enige bent met een bepaald probleem of ervaring.

Door met lotgenoten te praten over je ervaringen weet je dat je niet alleen staat, maar kun je ook praten over alle mogelijkheden die er wel zijn en hoe je krachtiger in het leven kunt staan. Ook voor mensen die plots niet-aangeboren hersenletsel oplopen én hun naasten kan zelfhulp baat hebben. Hersenletsel overkomt je en verandert veel in jouw eigen leven en dat van je naaste omgeving. Dat is ingrijpend en veelomvattend. Logisch dat je hierover wilt praten met lotgenoten. 

In de praktijk

Malou van de Rijt komt onder andere vertellen over wat de term “zelfhulp” betekent, wat is de meerwaarde van deze vorm van ondersteuning, hoe komen zelfhulpgroepen tot stand en op welke manier gaat een groep inhoudelijk te werk. Natuurlijk wordt er extra ingezoemd op de NAH-problematiek; welke groepen zijn er voor deze doelgroep momenteel in welke gemeente(n) actief? En in hoeverre is er ook aandacht voor de naaste omgeving, de mantelzorgers?

Je bent weer van harte welkom op deze bijeenkomst van Café Brein op 3 juni (let op: niet op 10 juni in verband met Tweede Pinksterdag).