Vrijwilliger voordragen voor de Vrijwilligerspenning?

CRANENDONCK – Wilt u als vrijwilligersorganisatie iemand voordragen voor de Vrijwilligerspenning? In de gemeente Cranendonck zijn er diverse manieren om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dat komt omdat er veel vrijwilligers actief zijn die bijdragen aan de leefbaarheid in onze kernen. Daar zijn we blij mee! Vrijwilligers die een bijzondere prestatie hebben verricht voor de Cranendonckse samenleving, kunnen gewaardeerd worden met de toekenning van de vrijwilligerspenning (ook wel vrijwilligerslegpenning genoemd). Het college van burgemeester en wethouders kent deze onderscheiding toe. Is er binnen jullie organisatie nu iemand actief die het echt verdiend om voorgedragen te worden voor deze vrijwilligerspenning? Draag deze dan voor! Dat kan!  Via online regelen op de gemeentesite kunt u een aanvraag indienen. Onder ‘Wat moet ik doen’ en ‘Aanvullende informatie ‘ staan alle benodigde informatie en de richtlijnen.

“Vrijwilligerswerk, de gemeenschap draait er op”, dat hoor je vaak. Vrijwilligerswerk kan je daarnaast ook een mooie kans geven jezelf te ontwikkelen of anderen te leren kennen. Door het doen van vrijwilligerswerk kun je dicht bij huis een bijdrage leveren aan de maatschappij. De vrijwilligerscentrale in Cranendonck vervult daarbij een centrale rol. Advies over het werven van vrijwilligers door organisaties, een goed gesprek of test om te weten wat bij je past en een groot netwerk van vacatures en mensen die iets zoeken. Het is dé plaats waar alles over dit onderwerp samenkomt. Loop eens binnen tijdens ons inloopspreekuur op maandag en donderdag van 13.30 tot 15.30 uur op de Dr. Ant. Mathijsenstraat 32 in Budel. Een afspraak maken met de Coördinator Vrijwilligerscentrale kan van maandag tot en met donderdag en op verzoek ook in de avonduren via 0031 495-592557.