Casablanca: muziektheater over liefde, grenzen en moraal

WEERT – Zes acteurs bereiden zich voor op het spelen van Casablanca, geïnspireerd op de Hollywood-klassieker uit 1942 met Humphrey Bogart en Ingrid Bergman. Spelen zij dit stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending? Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!) spelen de gedoemde geliefden waartussen de passie onvermijdelijk oplaait, opgestookt door de meeslepende, nieuw gecomponeerde muziek van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker. Een fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Over een tijd waarin mensen met bootjes uit Europa vluchtten, in een tijd waarin Europa juist toevluchtsoord is. Casablanca als echo naar de toekomst, vol allesomvattende vragen en actuele dilemma’s. Bekroond met vijf sterren door Dagblad van het Noorden: ‘Onzegbaar mooi… Een productie met allure en lef’. Te zien op zaterdag 1 juni om 20:15 uur in het Munttheater in Weert. Tickets kosten € 28,80  incl. theaterdrankje. Tickets en info: www.munttheater.nl of via de Theaterkassa.