Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Ubstadt-Weiher

BUDEL – Afgelopen zaterdag stond de bekerwedstrijd tegen MSC Ubstadt-Weiher op het programma. In de motoball-competitie van Duitsland zijn MSC Taifun Mörsch, MSC PUMA Kuppenheim en MSC Ubstadt Weiher de teams die met kop en schouder boven de rest uitsteken. Het zou  voor Budel sowieso moeilijk worden om de volgende ronde in de bekercompetitie te halen, zeker gezien de 7-10 achterstand , die nog goedgemaakt moest worden op Ubstadt. De bal voor deze wedstrijd werd geschonken door Tommy van Houtum van Vrachtvervoerbedrijf P. van Houtum en zn. te Soerendonk. In de eerste manche keek MBV Budel al tegen een 0-3 achterstand aan, welke achterstand in de eerste minuut van de tweede manche werd uitgebreid naar 0-4. In de zesde minuut lukte het Miel Looijmans dan toch om voor Budel te scoren, maar de vreugde was van korte duur, want een minuut later werd een verdedigingsfout van Budel meteen met een doelpunt door Ubstadt afgestraft. Het spel van Budel toonde weinig initiatief met weinig overspel en als er al werd overgespeeld dan werd de bal vaak door Ubstadt onderschept, waardoor het spel weer de andere kant op ging. Een schot van Ubstadt strandde op de paal, maar uit de rebound ging de bal alsnog tegen de touwen. Chris Aikens deed er alles aan om zijn doel schoon te houden, maar ook hij kon niet voorkomen, dat de score in de derde manche opliep naar 1-8. Ook in de vierde manche konden de spelers van Budel geen vuist maken. Miel Looijmans scoorde nog wel twee keer voor Budel, maar Ubstadt zette er drie doelpunten tegenover, waardoor de wedstrijd met 3-11 verloren werd.  Hierdoor is MBV Budel uitgeschakeld voor het bekertoernooi en kan zich weer helemaal richten op de competitie. Hopelijk kunnen zij zich deze week voldoende opladen, want de volgende thuiswedstrijd voor de competitie is alweer aanstaande zaterdag 1 juni. MBV Budel moet het dan opnemen tegen MSC Comet Dürmersheim. Dit wordt een spannende wedstrijd aangezien beide teams aan elkaar gewaagd zijn. De wedstrijd begint om 18:00 u. Voor meer informatie kunt u terecht op www.motoball.de

Ook de jeugdspelers van MBV Budel moesten afgelopen zaterdag aan de bak. Zij moesten in Kierspe hun tweede toernooi voor de competitie spelen. Zaterdag vroeg in de morgen werd de reis naar Kierspe aanvaard. Kierspe ligt in het Sauerland in Duitsland. De eerste wedstrijd was tegen MSF Tornado Kierspe. Deze wedstrijd werd met 4-4 gelijk gespeeld. De doelpuntenmakers voor Budel waren Glenn Smeets 3x en Joep Martens 1x, maar ook het goede keeperswerk van Rik Vanlier was hier debet aan. Met enkele mooie zweefduiken wist hij een aantal gerichte schoten uit zijn doel te houden. De wedstrijd tegen MBC Kierspe werd gewonnen met 5-0, door doelpunten van Joep Martens 2x, Vince van Meijl 2x en Rob Lammers scoorde een keer. De wedstrijd tussen MSF Tornado en MBC Kierspe eindigde in het voordeel van MSF Tornado met een stand van 12-0. Hierdoor staat Budel tweede in de competitie met hetzelfde aantal punten als Tornado, maar Tornado heeft een beter doelsaldo. Het volgende jeugdtoernooi is 6 juli en wordt in Budel gespeeld. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur.