Opendeurdagen TIO een WICO-Campus

PELT  – Afgelopen weekend stonden de deuren van school TIO open voor het publiek. Iedereen kon er een kijkje gaan nemen. Op de diverse afdelingen van de school werden producten, die de leerlingen gemaakt hebben, netjes tentoongesteld. In deze school zijn vier verschillende scholen  ondergebracht: een Eerstegraad school, een Technisch Instituut 2e en 3e graad en Buitengewoon Beroepsonderwijs. De vierde tak betreft een Centrum voor Volwassenenonderwijs. De eerste drie scholen verstrekken voltijds secundair onderwijs. Men beschikt over twee niveaus, namelijk secundair en hoger onderwijs. Het is verrassend te zien over wat een machine-arsenaal deze school beschikt. De technische opleidingen, bedoeld voor theoretische en praktische denkers, gaan van industriële wetenschappen, bouw- en houtkunde, elektromechanica tot autotechniek en mechanische technieken. De beroepsopleidingen daarentegen zijn gericht op praktische doeners met werktuigmachines, lassen, metselen, auto, elektrische installatie en houtbewerking. Vanaf volgend jaar zal er wel het een en ander gaan veranderen voor wat betreft de locaties. In het Sint-Hubertuscollege is namelijk voorzien dat hier alle eerste graad scholen van Pelt zullen komen. Dus ook de klassen van TIO. Op termijn zal ook de 2e en 3e graad moeten verhuizen naar nieuwe gebouwen nabij de Wico campus Sint-Maria. Voor directie en personeel staat nog een uitdagend grote klus te wachten. Op www.tio.wico.be staat alle informatie over deze school. Ook de info betreffende inschrijven voor de 1e graad kan men hier vinden.