Snelheidscontroles in Pelt

PELT – De politiezone HANO publiceerde de resultaten van snelheidscontroles die zij deden in februari van dit jaar. Tijdens die maand werd het hoogst aantal overtredingen met de radar op 2 februari op slechts één uur vastgesteld op de Breugelweg waar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. Van de 303 gecontroleerde voertuigen reden er 129 te hard. Dit is met 42,57% bijna de helft van de auto’s. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u. Andere straten in Pelt waar veel overtredingen vallen zijn onder meer De Roosen, Haltstraat en de Dorpsstraat. Ook de cijfers van januari 2019 waren al eerder bekend gemaakt en toen was het hoogst aantal overtreders geflitst in de Tennislaan. Daar werd de maximum snelheid van 50km/u bij 51,75% van de auto’s overschreden. Ook op De Roosen waren die maand twee controles met telkens veel overtreders. Opvallend is dat de politie meestal slechts ongeveer één uur controleert. Volgens de openbaar gemaakte lijsten is in de twee eerste maanden van 2019 alleen controle gedaan op wegen waar max 50 en 70 km geldt terwijl er geen controles op staan waar men 30 km/u mag rijden. Behalve een aantal wegen waar blijkbaar regelmatig gecontroleerd wordt staan er ook straten op waarvan je niet onmiddellijk controles zou verwachten zoals de St.Antoniusweg, de Zonhoekstraat of de Zandstraat. Eind april zijn echter ook controles uitgevoerd in de Bemvaartstraat waar je 30 km/u mag rijden. Door de werkzaamheden aan de Ring van Pelt wordt deze straat frequenter gebruikt en kwamen er klachten van bewoners. Bijna de helft van de auto’s die gecontroleerd werden reed bij een eerste controle te hard. Bij een tweede controle enkele dagen later reden zelfs 77 van de 104 auto’s harder dan 30 km/u. Dat is zomaar even 74%!  Eén persoon durfde zelfs 71 km/u te rijden. Die moest zich volgens de politie gaan verantwoorden op de politierechtbank. Zonde van al het geld maar zeker ook zonde van de veiligheid die daarmee op het spel staat.