Blijvende herinnering aan carnavalsjubileum

BUDEL-SCHOOT – Met haar 66 jaar is CV De Toeters de oudste carnavalsvereniging van Cranendonck. Deze mijlpaal werd het afgelopen weekend uitbundig gevierd in de feesttent op het Stationsplein in Budel-Schoot. Dat gebeurde onder meer met een bijzonder staatsieportret van een klein legertje oud-(jeugd)prinsen en prinsessen. Ook werd er een kunstwerk onthuld als blijvende herinnering aan het jubileum.

Het kunstwerk is gemaakt door Jorrit de Kort van galerie en atelier Beeldentemmers in Budel. Samen met een groepje carnavalscreatievelingen heeft hij een object gemaakt van afvalmaterialen uit de Cranendonckse carnavalsbouwhallen. Het kunstwerk bestaat uit twee toeters, die met elkaar verbonden zijn. “Hiermee willen we onder meer het verbindende karakter van carnaval symboliseren”, zegt De Kort.

Het beeld werd zondagmiddag in de feesttent onthuld door erelid en oud-prins Frans Dirks en zijn echtgenote Diny, het huidige prinsenpaar Jos en Driena, jeugdprins Luuk, jeugdprinses Sophie en jeugdadjudante Yente.

Het kunstwerk werd binnenkort geplaatst bij gemeenschapshuis De Reinder langs de Grooterschoterweg. “Voor deze plek is gekozen omdat daar ieder jaar de carnavalsstoet voorbijtrekt”, zegt prins Jos de Werdt van carnavalsvereniging De Toeters. De officiële onthulling vindt plaats op zaterdag 6 juli om 18.45 uur, voorafgaand aan de opening van de kermis in Budel-Schoot.