Klassieke gedrevenheid in Het Kerkje

BUDEL – De Bulanders Jeff Mennen, Piet Slenders en Thara Bax geven zondagmiddag 2 juni een akoestisch- en zangconcert. Jeff speelt klassiek gitaar, Piet accordeon én op piano met zangeres Thara Bax. De luisteraar krijgt een mix van oude en romantisch gitaarmuziek én tangomuziek. De jongemannen gaan volledig op in hun instrument en tonen ons de finesse en fijngevoeligheid die dit genre muziek van nature met zich meedraagt. Jeff Mennen, eens autotechnieker en docent geschiedenis, studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Zijn muzikale focus ligt op oude, klassieke en Zuid-Amerikaanse muziek. Bij klassieke muziek gaat zijn interesse voornamelijk uit naar 19e eeuwse gitaarmuziek van Fernando Sor en Zuid-Amerikaans speelt hij diverse traditionele gitaarmuziek met duidelijk hoorbare Spaanse invloeden. Tijdens het concert zal hij naast zijn klassieke, ook wel Spaanse gitaar genoemd, zijn originele romantische gitaar uit 1890 bespelen met diens authentiek geluid. Piet Slenders, speelt sinds hij een klein Bulanderke was accordeon en heeft zich daarna toegelegd op jazzpiano. Speelde vroeger in de Big Band Budel en is pianist van de coverband ‘One Moment Please’, de band waar Thara zangeres van is en in het tweede gedeelte samen met Piet op piano eveneens gepassioneerde nummers laat horen. Klassiek én gedrevenheid op ons rode podiumtapijt. Zondag 2 juni, aanvang: 16:00 tot 17:45, deur open vanaf 15.30 uur. Entree: €6,- waar een consumptie voor aanvang is inbegrepen. Dit concert gaat door in Het Kerkje (voorheen protestantse kerkje), Dr. Ant. Mathijsenstraat 7, Budel. Meer info op www.hetkerkjebudel.nl