De Wonderlijk Lekkere Proevertjesfietstocht was heerlijk

HAMONT-ACHEL – Op 26 mei organiseerde Pasar Hamont een Proevertjesfietstocht. Om 12.00 uur waren er al een kleine 200 lekkerbekken per fiets vertrokken aan WZC Aan de Beverdijk om bij  een achttal stopplaatsen 9 streekeigen producten te proeven. Het aantal deelnemers zou uiteindelijk aftikken op 428. Een behoorlijk aantal fietsers welke die dag de focus eigenlijk op het proeven in plaats van op het aantal kilometers gelegd had. De eerste halte was bij kaasmakerij Catharinadal in Achel voor het proeven van enkele soorten kaas. Sommigen vonden het ijsje van IJshoeve Het Mulke eigenlijk nog iets te vroeg maar ze lieten het zich toch smaken. Vervolgens werd een subliem aspergesoepje geserveerd bij het aspergebedrijf Beliën. De Napoleonsmolen was het decor voor de imkersvereniging St Ambrosius om hun lekkere honing te promoten samen met de ambachtelijke delicatessen van Wave uit Hamont. Eventjes over de grens, in Budel-Schoot, was stoombierbrouwerij De Pimpelier het decor om enkele lekkere artisanale biertjes te proeven en even verder in Budel lustte iedereen wel het borreltje op basis van blauwe bessen en de lekkere jam. Pal op de grens, op de mooi vernieuwde binnenplaats van de Achelse Kluis, werd het voorlaatste proevertje in de vorm van een Trappistje genuttigd voor uiteindelijk het Drupke van Beverdijk de lijst zou afsluiten. Op het gezellig ingerichte buitenterras van het woonzorgcentrum werden de bezoekers eerst vergast door livemuziek waarna de fanfare van Hamont-Lo  lustige deuntjes speelde tot de laatste hotdog verkocht was. Natuurlijk nog een dankjewel aan alle gulle sponsors van de hapjes vanwege Pasar in naam van de vrijwilligersvereniging De Zonnewijzer. Op 23 juni organiseert Pasar de tweede reis naar de bruinkoolmijn rondom Bergheim en er zijn nog enkele plaatsen vrij. Meer info op www.pasar.be/hamont-achel