Woensdag 5 juni start Ekkerloop 2019  

BUDEL – Woensdagavond 5 juni gaat de eerste loop van de 31 ste Ekkerloop van start. Na een geslaagde jubileumloop in 2018 is het nu weer tijd om er ook dit jaar weer een succes van te maken.  De organisatie, Stichting Lopersgroep Budel die dit jaar voor de 31 ste maal de Ekkerloop organiseert heeft ook dit jaar weer gezorgd dat de deelnemers niets te kort komen tijdens dit sportief en gezellig loopevenement in Cranendonck. Dit jaar kan de jeugd t/m 12 jaar weer gratis deelnemen. Dit is mogelijk gemaakt door J & J schilderwerken in Budel. Als organisatie is het weer gelukt, met dank aan alle sponsors, om het inschrijfgeld voor de deelnemers aan de 3,5 – 7 – 10,5 km. zo laag mogelijk te houden. Voor alle deelnemers van Cranendonck en omgeving is dit een extra stimulans om aan de eenendertigste Ekkerloop  deel te nemen. De jeugdige deelnemers gaan weer strijden om de ere plaatsen in de diverse categorieën voor de EKKERLOOP  jeugdloop trofee. Voorinschrijven via de site van de Ekkerloop is nog mogelijk t/m maandag 3 juni. Ook dit jaar kan de jeugd weer met teams deelnemen. Een team bestaat uit 5 lopers die dezelfde afstand lopen en de drie beste tijden per loop en team tellen voor het eindklassement. Voor de teams zijn er  mooie prijzen te winnen. Alle deelnemers van de teams doen ook mee in het individuele klassement in hun categorie. De tombola, ereprijzen en herinnering hebben weer extra aandacht. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze trouwe sponsors. Voor de deelnemers aan de 3,5 – 7 en 10,5 km is het parkoers het zelfde als afgelopen jaren, een ronde van 3420 meter, wat bij de lopers zeer goed is bevallen.   Het parkoers loopt weer door de Poelderstraat, Hamonterweg, Zwarteweg, Grensweg en weer door de Poelderstraat naar de finish. Verder zijn er weer  verschillende  categorieën zowel bij de dames als de heren waar een eindklassement wordt opgemaakt over de vier lopen waarvan de drie beste tijden worden berekend. Het aantal ere -prijzen is afhankelijk van het aantal deelnemers per categorie. Inschrijven/kleedgelegenheid in de Zuiderpoort, inschrijven is nog mogelijk tot 15 minuten voor aanvang van de starttijd van de verschillende categorieën.                    

Let op: voorinschrijven voor de deelnemers aan de 3,5 – 7 – 10,5 kilometer via de site is nog mogelijk t/m 3 juni, dan zijn de inschrijfkosten € 12 voor 3 of 4 lopen ( betalen bij de eerste loop) en anders is dat € 15. Inschrijven per loop is € 5

De jeugd start om 19.00 uur met de 600 meter meisjes/jongens t/m 6 jaar. de meisjes/jongens van 7 t/m 9 jaar 5 min. later, daarna zijn de meisjes/jongens aan de beurt die 1000 meter lopen. Nieuw: Om 19.20 uur gaan de deelnemers van de 10,5 km. van start de 3.5 en 7 km. starten om 19.30 uur. Voor alle deelnemers aan deze trimloop geldt ” DEELNEMEN is BELANGRIJKER dan WINNEN” en een stukje wandelen mag ook.          

Tot slot, zorg dat je op woensdagavond 5 juni aan de start staat van dit loopevenement en maak er een mooie happening van en loop of jog naar de finish.  De andere drie Ekkerlopen zijn op woensdagavond  12 juni – 19 juni en 26 juni. Voor meer  info: tel: 0031 495 492030 of 0031 643015138 en internet: www.ekkerloop.nl