Bridgen bij de Haex BV Zomerdrive

WEERT – De laatste zaterdag van augustus: traditiegetrouw lopen zo’n 400 mensen discussiërend of gewoon genietend, door de binnenstad van Weert. Ze doen het ene na het andere café aan zonder dat ze op echte kroegtijgers lijken.  Voor de binnenstad van Weert een bijzonder tafereel. Spelers, zowel thuisbridgers als clubbridgers, die uitstralen hoe gezellig het is om een dag in een ontspannen sfeer door Weert te lopen, ergens wat te eten of te drinken en daar tussendoor ook nog een een behoorlijk aantal spellen te bridgen. Niet voor niets hebben we deelnemers die aan vrijwel  alle kroegentochten in de afgelopen 27 jaar hebben deelgenomen!  

Natuurlijk zorgen wij voor alles: een “Extra Korte Route” voor mensen die niet ver kunnen lopen, maar nu ook als primeur met een tablet op tafel in plaats van bidding boxen. Bridgeclub Weert zal u weer waardig  ontvangen.

Voor wie belangstelling heeft om deel te nemen aan de zomerdrive in Weert: deze wordt gehouden op 31 augustus vanaf 10.00 uur in het centrum van Weert. De kosten voor deelname bedragen € 50,00 per paar, inclusief lunch, koffie en vlaai. U kunt meer informatie verkrijgen bij Willem Deijsselberg (+31(0)495543461), email: zomerdriveweert@gmail.com en u inschrijven of een inschrijfformulier downloaden op onze website, www.nbbclubsites.nl/club/23007/.

Voorafgaand aan onze drive kan er in de maanden juli en augustus op maandagavond en woensdagavond gebridget worden in Sport en Denkcentrum Drakesteyn, Drakesteyn 8 in Weert.  Iedereen is welkom vanaf 19.15 uur.  De kosten voor niet-leden bedragen  2 euro per persoon.

Robots maken stormachtige ontwikkelingen door

NEDERWEERT – Terug de schoolbanken in over Robotica bij CITAVERDE College Nederweert. CITAVERDE College organiseert op 5 juni de eerste van de vijf bijeenkomsten van de CITAVERDE College Bank, een reeks bijeenkomsten met verschillende thema’s. Tijdens de eerste bijeenkomst, die plaatsvindt in Nederweert, laat Mike van Rijswijk de gasten kennismaken met de nieuwste digitale ontwikkelingen en wat deze voor onze samenleving kunnen betekenen.

Mike van Rijswijk begon zijn carrière op 23-jarige leeftijd als ondernemer in een tijdperk waar internet zijn tweede evolutie doormaakte. Al op jonge leeftijd had hij een neus voor innovatie. Met name de robot maakt een stormachtige ontwikkeling door en is actief in huiskamers, bedrijven, zorginstellingen en klaslokalen. Robots nemen steeds menselijkere vormen aan en leren emoties herkennen. Ze begeleiden ouderen en worden ingezet tegen eenzaamheid. Er is zelfs een robot die aan stervensbegeleiding doet. Hoe lang duurt het voordat de robot volledig autonoom is? NAO en Pepper zijn mooie voorbeelden van wat robotica nu kan, maar de toekomst gaat veel verder en is dichterbij dan men denkt. Wat betekenen de snelle technologische ontwikkelingen op het gebied van robotica voor ethiek? Wat betekent de robot voor de werkgelegenheid? Denk hierbij aan de robot die sneller en beter muren kan metselen dan de mens.

De bijeenkomst van 5 juli is vrij toegankelijk en start om 17.00 op CITAVERDE College Nederweert. Aanmelden kan via https://www.citaverde.nl/over-citaverde/collegebank/

Over CITAVERDE College Bank

CITAVERDE College Bank is een reeks bijeenkomsten voor bedrijfsrelaties en oud-studenten van CITAVERDE College. Als groene onderwijsorganisatie heeft CITAVERDE College kennisontwikkeling en netwerken met de mensen uit ons werkveld hoog in het vaandel staan.

Naast de bijeenkomst op 5 juni, staan er nog vier andere bijeenkomsten op het programma: 

23 september – Kenniscafé Hippisch College Limburg bij CITAVERDE College Roermond

24 oktober – Florale Topdemo bij CITAVERDE College Heerlen

13 november – “Er was eens een ondernemer” bij CITAVERDE College Horst

12 december – Participatie debat ‘Groei in Groen’ bij CITAVERDE Bedrijfsopleidingen

CITAVERDE College: groen onderwijs voor VMBO, MBO en volwassenen

CITAVERDE College is een onderwijsinstelling voor VMBO en MBO en bestaat uit zes verschillende locaties door heel Limburg. Deelnemers met interesse in de groene sector vinden bij het CITAVERDE College een passende opleiding. Het CITAVERDE College heeft oog voor de mogelijkheden en kansen van haar deelnemers. Door de juiste begeleiding en flexibiliteit brengt het CITAVERDE College deelnemers naar een zo goed mogelijk studieresultaat. Daarbij werkt het CITAVERDE College veel samen met regionale partners in onderwijs, maatschappelijke organisaties, overheden en de beroepspraktijk. Kijk voor meer informatie ook op www.citaverde.nl.