Classic Car Cranendonck zoekt verjonging

BUDEL – Ook dit jaar neemt een gevarieerd wagenpark deel aan Classic Car Cranendonck. Tientallen versgepoetste bolides in alle soorten en maten nemen zondagochtend voor de achtste keer bezit van het Budelse dorpshart.

Nieuw is de Sportscar klasse voor youngtimers. De stichting Classic Car Cranendonck en omstreken heeft dit jaar namelijk gekozen voor een nieuwe opzet. Tot voor kort moesten de deelnemende voertuigen dertig jaar of ouder zijn. Die voorwaarde heeft de organisatie dit jaar laten varen. “Het thema van de achtste editie is ‘Young meets old’. We hebben de inschrijving voor het eerst opengesteld voor youngtimers, speciale auto’s waaronder aankomende oldtimers of iconische en bijzondere modellen, zoals een Aston Martin DB7 of Lamborghini. Ook auto’s met een knipoog of een bijzonder verhaal kunnen worden aangemeld, bijvoorbeeld een oude Mazda waarin iemand al bijna veertig jaar rijdt”, vertelt medeorganistor Jan-Pieter Broos. Samen met Ivo Verdonschot nam hij in 2012 het initiatief voor Classic Car Cranendonck.

Voor het eerst zijn dit jaar ook motoren ouder dan 30 jaar welkom bij het evenement. “Er hebben zich tot op heden zestig deelnemers ingeschreven”, zegt Broos, “het uiteindelijke aantal is zeer afhankelijk van het weer. Normaal gesproken zitten we rond de honderd auto’s.” 

Ook autoliefhebbers zonder old- en youngtimers zijn welkom. Broos: “Classic Car Cranendonck is een evenement voor mensen die een gezamenlijke passie voor auto’s delen.” Zelf is de Budelnaar de trotse bezitter van een Mercedes-Benz 350SL. Broos: “Gelukkig was mijn vrouw fan van de serie ‘Dalles’. Daarin reed hoofdrolspeler Bobby Ewing in bijna dezelfde auto.”

Classic Car Cranendonck richt zich met name op autoliefhebbers in de gemeente Cranendonck en directe omgeving. Broos: “Er zit hier een behoorlijke populatie oldtimerbezitters. Onze doelgroep is bovendien heel breed. Of het nu gaat om een klassieker van duizend of honderdvijftigduizend euro, iedereen wordt gelijk behandeld.”

Classic Car Cranendonck beperkt zich bewust niet tot één merk. Tot de deelnemende equipes behoren onder meer sportwagens van Porsche en Ferrari, maar ook ‘gespierde’ Amerikanen en ‘deftige’ Mercedessen. Het evenement is laagdrempelig. “Voorop staat dat we onze deelnemers een leuke dag willen bezorgen”, zegt Broos.

Ondertussen is de stichting al in de weer met de voorbereidingen voor de tiende editie in 2021. Broos: “Wij willen dan groots uitpakken op het vliegveld in Budel. Het liefst met een defilé op de start- en landingsbaan waaraan honderden auto’s deelnemen.”

Tijdens de achtste editie van Classic Car Cranendonck strijkt er zondag vanaf 10.00 uur weer een bonte verzameling auto’s neer op de Markt en het Capucijnerplein in Budel. Vanaf 13.00 uur een worden de eerste equipes weggevlagd voor een individuele toertocht van 85 kilometer door de omgeving. “Het is geen rally, maar een rit waarbij de gezelligheid voorop staat”, aldus Broos, die de eerste deelnemers omstreeks 15.00 uur terug in Budel verwacht.

Inschrijven kan via www.classiccarcranendonck.nl

Niet alleen oldtimerbezitters uit Cranendonck en omstreken kunnen op zondag 9 juni, eerste pinksterdag, hun bolides van stal halen voor Classic Car Cranendonck (CCC). Ook eigenaren van youngtimers zijn dit jaar welkom om te pronken met hun wagens.

Artikel door Roy de LeijerFoto uit Jos Meusen