Erg warm weer bij de 471e “Hema IJzeren Man Loop”.

WEERT – Op zondag 2 juni werd de 471e “volksloop”gelopen. De eerste was in 1980. Nu is de loop bekend als “Hema IJzeren Man Loop”. Om 10 uur werd gestart door bijna 130 deelnemers. Deze keer waren er zomerse temperaturen. Om 9 uur was het al 23 graden, en tegen 11 uur liep de temperatuur tegen de 30 graden. Het was dus zwaar door de hitte. Velen liepen daarom ook een kortere afstand. Jong en oud namen deel. Door de afzetting van de Kempenweg in verband met de de EK- triathlon kwamen sommigen te laat aan de start. Echter dat is met de huidige tijdmeting niet zo’n probleem. De brutotijd wordt wat langer, de nettotijd is de tijd die je gestart en gefinisht bent. En dat is dan de correcte tijd.  

Veel jeugdige deelnemers namen deze keer deel met hun vader, moeder of oma of opa. Plezier voor twee dus. Voor de kleinere deelnemers van de 1.3 en 2.5 km mag dat nu elke keer. Neem je vader of moeder mee en loop samen. Dat stimuleert beide partijen. Alle jeugdige lopers kregen een medaille aangeboden voor hun deelname. Kijk voor de uitslagen op www.uitslagen.nl en kijk bij 2 juni bij Hema IJzeren Man loop Weert.

Ook wonnen diverse deelnemers een waardebon van Palmen Sport of een waardebon van Hema. De deelnemers die in 2019 acht keer of meer meedoen aan deze Hemaloop maken kans op een schitterende ATB van Richard van Alphen. Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord en Wertha Bieren. Zondag 7 juli is de volgende Hema IJzeren Man loop Weert. Vanaf komend weekend kun je weer voorinschrijven voor deze afstand. Kijk hiervoor op www.avweert.nl