Trappist- en kaasproeverij in Hamont

HAMONT – Ieder jaar met Pinksteren organiseert de Koninklijke harmonie St. Cecilia uit Hamont een evenement. Het ene jaar de driedaagse Taptoe en Mars- en showwedstrijden der Lage Landen het andere jaar de Trappist- en kaasproeverij op eerste Pinksterdag. Dit jaar is de Trappist- en kaasproeverij aan de beurt.  De liefhebbers van Trappist komen graag proeven want alle Trappistbieren zijn immers aanwezig. Toen de harmonie startte in 2011 met dit evenement waren er 7 officiële Trappistbieren. Elke 2 jaar kwamen daar 1 of 2 merken bij. Dit jaar zal ook de laatste nieuwkomer de Engelse “Tynt Meadow” geproefd kunnen worden.

Momenteel zijn er wereldwijd 13 merken Trappistbieren die allemaal aanwezig zullen zijn:  Achel, Westvleteren, Chimay, Orval, Rochefort en Westmalle (allemaal uit België), La Trappe en Zundert (Nederland) Engelszell (Oostenrijk), Mont des Cats (Frankrijk), Tre Fontane (Italië), Spencer (Amerika) en dus Tynt Meadow (Engeland). Van deze merken zijn er weer verschillende soorten, blond, donker, triple enz.  en dit met verschillende gradaties in alcohol. In totaal kunt u genieten van ruim 35 verschillende Trappistbieren. Ook kan er naast de Trappist weer geproefd worden van verschillende ambachtelijke kazen van kaasmakerij Catharinadal uit Achel. Er zijn verschillende harde en zachte kazen waaronder de Grevenbroecker blauwe schimmelkaas waarmee de familie Boonen al diverse internationale  prijzen heeft gewonnen. De kazen worden aangeboden op bordjes waarbij u kunt kiezen uit verschillende combinaties. Verder zal er live muziek zijn met optredens van de Kon. Harmonie St. Cecilia Hamont, de jeugdharmonie Hamont-Schoot en de coverband Lema. In de tijd dat er genoten wordt van de proeverijen kunnen de kleintjes zich vermaken op een springkussen. Bij de bonnenverkoop kan men een stempelkaart krijgen waarop alle bieren zijn afgebeeld. Als men acht verschillende bieren (1 glaasje is een half flesje) heeft geproefd krijgt degene bij inlevering een (on)officiële oorkonde van Meesterproever. 

Koninklijke harmonie St. Cecilia begroet u graag eerste Pinksterdag, 9 juni, op de parkeerplaats bij de Posthoorn in Hamont aan de Groenstraat. Aanvang 13.00 uur,  einde om 22.00 uur. Mochten de weergoden niet meewerken dan vindt de Trappist- en kaasproeverij binnenplaats.