Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Comet Dürmersheim

BUDEL – Na twee mindere wedstrijden tegen weliswaar twee sterke tegenstanders, moest het nu dan toch een keer anders gaan. De spelers van MBV Budel hadden slechts een week om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen MSC Comet Dürmersheim, een team dat op papier te boek staat als iets sterker dan MBV Budel. De wedstrijdbal voor deze belangrijke wedstrijd werd geschonken door café restaurant De Bout te Soerendonk. Voor het oog van zo’n 300 toeschouwers ging de wedstrijd om 18.00 uur van start. Al in de eerste minuut was het raak voor Dürmersheim en stond Budel met 0-1 achter. Er ontspon zich een wedstrijd met aan beide zijden een snel en voor het publiek aantrekkelijk spel, maar doelpunten bleven in deze manche uit. In de tweede manche trof een schot van Dürmersheim in de verre hoek doel. Even later speelde Miel Looijmans zich knap vrij en scoorde 1-2. Een verdedigingsfout van Budel werd echter meteen afgestraft door Dürmersheim. Budel kreeg een penalty na een overtreding van een speler van Dürmersheim, maar de inzet van Budel werd door de keeper van Dürmersheim goed ingeschat en hij dook de bal buiten het doel. Een schot van Stan Looijmans trof de paal, maar nadat hij de bal weer in bezit kreeg, scoorde hij alsnog. In de derde manche lukte het Stan Looijmans na een snelle uitbraak de stand gelijk te trekken. Met goed en snel overspel kwam Budel steeds sterker opzetten. Met een onhoudbaar schot van Miel Looijmans in de bovenhoek, kwam Budel in de negende minuut van de derde manche op voorsprong. Een mooie redding van Chris Aikens voorkwam even later, dat Dürmersheim weer langszij kwam. Budel kwam aan het begin van de vierde manche goed weg toen een schot van Dürmersheim net voorlangs ging. Even later ontstond een scrimmage voor het doel van Dürmersheim, waarbij de bal na een rebound voor de voet van Miel Looijmans kwam en hij schoot onder luid gejuich van het publiek de 5-3 binnen. De spelers van MSC Comet Dürmersheim deden er alles aan om het tij te keren, maar Budel gaf de winst niet meer uit handen en zo kon MBV Budel drie punten bijschrijven. Het publiek had zichtbaar genoten van deze spannende wedstrijd en de beide teams werden op een luid applaus getrakteerd tijdens de afscheidsronde. Nu moeten de spelers van Budel zich als Nederlands Team opmaken voor het EK, dat van 16 t/m 22 juni gespeeld wordt in Rheinstetten/Mörsch in Duitsland. De volgende thuiswedstrijd is 20 juli. Deze wedstrijd moet MBV Budel het opnemen tegen MSC Taifun Mörsch. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Op 6 juli speelt de jeugd van MBV Budel het derde toernooi. Zij moeten zich dan zien te plaatsen voor het eindtoernooi, waarin uitgemaakt wordt wie de twee finalisten voor het Duits Kampioenschap Jeugdmotoball worden. Deze wedstrijden beginnen om 10.00 uur.