Vijfjarig bestaan Pelter Hoekje

PELT – Ook al bestaat het ‘Pelter Hoekje’ reeds 5 jaar toch zullen nog veel Peltenaren niet weten wat dit nu eigenlijk is. Welnu het Pelter Hoekje ligt op de hoek van de Oude Markt in Pelt en is een ontmoetingsplek voor mensen met een beperkt budget. Het is een plaats waar ze even kunnen ‘thuiskomen’ en mensen leren kennen. Het Pelter Hoekje is echter meer dan een ontmoetingsplaats. Het is ook een plaats waar aan informatie-uitwisseling gedaan wordt maar daarnaast worden er leerkansen en vorming op maat aangeboden. De mensen met een beperkt budget waren zelf de initiatiefnemers voor de opstart van het Pelterhoekje. Ze zijn bij het hele proces betrokkenen geweest. Het is in ieder geval een prima uitvalsbasis voor belangenbehartiging. Omdat ze nu 5 jaar bestaan organiseren zij op woensdag 19 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur een kindernamiddag met een springkasteel. Op donderdag 20 juni van 12.00 uur tot 18.00 uur is er een Open Deur voor ieder die dat wilt in het Praatcafeetje. Vervolgens zetten zij hun activiteiten extra in de verf op vrijdag 21 juni van 13.30 uur tot 17.00 uur. Iedereen is dan welkom op de Oude Markt 12 B in Pelt.