Een Russische Avond met Armeens vleugje

WEERT – Wat dacht u van een avond in een Russische sfeer, die via verschillende muzikale genres tot uiting wordt gebracht? Rusland kent vele beroemde klassieke componisten die zowel indrukwekkende profane als religieuze muziek hebben gecomponeerd. Naast het klassieke repertoire is er ook het rijke domein van de folkloristische muziek (en dans), waarbij een zeer breed scala aan traditionele muziekinstrumenten ter beschikking staat. In deze sfeer van bovengenoemde rijke cultuur wordt u op vrijdag 12 juli in het Franciscus Huis te Weert een concert van ruim een uur aangeboden. Om de Russische sfeer te versterken zal het Franciscus Huis door Jan Teuwen “aangekleed zijn” met een kunstzinnige iconen-collectie. In het concert staat het orgel, bespeeld door Jean-Pierre Steijvers, centraal bij de vertolking van de Russische composities. Om een breed en toepasselijk palet van klanken ten gehore te kunnen brengen zal het orgelspel worden aangevuld met een traditioneel muziekinstrument -de duduk-, een baritonzanger en een mannenkoor. Het optreden start om 20.00 uur in het Franciscus Huis, Biest 43a in Weert. Entree: vrije gave. Een organisatie van Orgelkring Franciscus Huis Weert. Meer info op www.orgelkring-weert.nl