Nationale Slootjesdag 2019

BUDEL – Op zondag 16 juni is het weer nationale slootjesdag en natuurlijk is het IVN Cranendonck, net als tientallen andere IVN-afdelingen door heel Nederland, druk bezig met de voorbereidingen.

Wat is slootjesdag? Kinderen van de basisschool komen samen met hun (groot)ouders naar sloot of plas om met hulp van natuurgidsen en schepnetjes waterdiertjes te vangen.  De beestjes worden in waterbakken geplaatst zodat ze goed bekeken kunnen worden.  Op de zoekkaarten kunnen ze ontdekken welk diertje ze hebben gevangen. Daarna worden ze weer voorzichtig terug is het water geplaatst. De slootjesdag vindt plaats in Budel, bij de vijver aan de Randweg Zuid, net na de afslag naar het vliegveld. Je ziet het vanzelf aan de IVN-vlaggen. Je bent welkom bij het vlondertje aan de westkant van de vijver tussen 10.00 en 12.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Het IVN heeft veel schepnetjes maar als je je eigen schepnetje mee wilt brengen is dat ook goed. Laarzen zijn wel fijn! De organisatie hoopt dat er net als voorgaande jaren veel kinderen komen genieten van spelen met water en ontdekken wat voor wondere wereld er onder de oppervlakte bestaat. Meer info: tel. 0031 495-592276.