Toonmoment gitaarles bij KANL

PELT – Voor (groot)ouders en geïnteresseerden organiseerde de Kunstacademie Noord- Limburg afgelopen maandag een aantal optredens uitgevoerd door leerlingen gitaar. Op die manier kregen ouders de kans om eens te zien hoe hun zoon of dochter zichzelf en hun gitaarspel kan presenteren in een zaal(tje), op een echt podium met belichting èn met publiek. Tien eerstejaars gitaristen waaronder Jander Beks (foto) deden de aftrap om 18.00 uur. Hierna volgden de gevorderden en later die avond de volwassenen. De leerlingen kunnen bij het starten van het leerjaar kiezen of ze elektrische of klassieke gitaar willen leren spelen. Vroeger was het verplicht om eerst een jaar notenleer te volgen. Tegenwoordig kan de leerling ook al vanaf het eerste jaar een instrument kiezen. De kunstacademie organiseert de lessen niet alleen in het gebouw aan de Toekomstlaan in Pelt maar biedt ook diverse opleidingen aan in omliggende gemeenten. Voor een overzicht van de plaatsen en informatie over welke cursussen er gegeven worden kan men best www.KANL.be  raadplegen.