Oplevering Zorgplein Land van Horne in Weert

WEERT – Na een bouwperiode van 1,5 jaar heeft Mertens Bouwbedrijf de nieuwbouw van het Zorgplein Land van Horne officieel afgerond en de sleutel overhandigd aan eigenaar Stichting Land van Horne. De komende weken wordt het Zorgplein ingericht, zodat het complex op 17 juni in gebruik kan worden genomen.

Op de plek waar tot eind 2017 zorgcentrum St. Martinus stond, prijkt nu het nieuwe Zorgplein Land van Horne. Hét kennis- en expertisecentrum van de stichting. “We bieden hier op veel vlakken specialistische zorg”, vertelt Steven Han, bestuurder a.i. van Stichting Land van Horne. “Zo is zorgcentrum Martinus bijvoorbeeld ingericht voor cliënten met verschillende zorgvragen. De appartementen en woongroepen in het zorgcentrum zijn voor ouderen met lichamelijke klachten of dementie, máár worden ook het nieuwe thuis voor mensen met de ziekte van Huntington.”

Naast zorgcentrum Martinus liggen aan het Zorgplein ook het Behandelcentrum, Huntingtoncentrum en Geriatrisch Revalidatiecentrum van Land van Horne. “Vanuit deze centra werken medisch specialisten, behandelaren en zorgmedewerkers samen aan de best passende behandelingen en herstelzorg”, vervolgt Han. “Hierbij wordt geregeld samengewerkt met Libra Revalidatie & Audiologie en het SJG Weert. Dit biedt diverse voordelen voor onze cliënten. We zijn dan ook voornemens om deze samenwerkingen verder te intensiveren binnen het nieuwe Zorgplein Land van Horne.”

De visie van Land van Horne voor het Zorgplein is werkelijkheid geworden. Ook Leon Timmermans, uitvoerder van Mertens Bouwbedrijf, kijkt terug op een geslaagd project: “We hebben met zorg gebouwd aan een uitdagend project dat bestaat uit 310.000 bakstenen, 650 deuren en een totale oppervlakte heeft van bijna 2 voetbalvelden. Wij zijn als Weerter bouwer trots op de geweldige samenwerking met het bouwteam én natuurlijk op het prachtige eindresultaat.”

Stichting Land van Horne en Mertens Bouwbedrijf vertrouwen erop met het Zorgplein een prettige omgeving gecreëerd te hebben voor cliënten met verschillende zorgvragen. Beide organisaties hopen dat cliënten, medewerkers en vrijwilligers zich hier snel thuis gaan voelen.