ZPK Budel met vier zwemmers in de top van snelste Brabantse Minioren!

BUDEL – Het afgelopen seizoen hebben de jongste zwemmers van Zwem- en Poloklub Budel goed hun best gedaan tijdens de Swimkick-Miniorenwedstrijden. Vier daarvan hadden tijdens deze wedstrijden zelfs zo goed gepresteerd, dat ze tot de snelste zwemmers van Noord-Brabant behoren: Stijn Lukken, Stef van Mierlo, Nina van de Moosdijk en Annabel Vluggen. Zij waren dan ook geselecteerd voor de Regionale Minioren Finales, die zaterdag 8 juni en zondag 9 juni 2019 in Sportcomplex Drieburcht in Tilburg plaatsvonden.

Nina mocht het spits afbijten op de 100m vlinderslag. Ze stond met een 23e plaats ingeschreven, maar wist haar tijd aan te scherpen naar een 1:52.98 en zo naar de 19e plaats omhoog te klimmen. Op de 100m vrije slag wist ze met haar 1:26.75 op de 23e plaats te eindigen. Op de 200m wisselslag wist ze iedereen te verbazen. Ze stond als 23e ingeschreven, maar verbeterde haar tijd met ruim 15 seconden naar een 3:28.41 en steeg maar liefst tien plaatsen in de ranking! Het beste presteerde ze echter op de 100m schoolslag. Ze verbeterde haar tijd naar een 1:40.57 en eindigde op de 6e plaats.

Stijn verscheen aan de startblokken voor de 100m rugslag, waarop hij als 22e stond ingeschreven. Hij verbeterde zijn tijd echter verrassend van een 1:48.16 naar een 1:38.69, waardoor hij naar de 18e plaats steeg. Op de 50m vlinderslag wist hij zijn tijd keurig om te zetten van een 0:49.99 naar een 0:48.66, waarmee hij op de 17e plaats eindigde. Ook op zijn 100 vrije slag wist hij zijn tijd weer flink aan te scherpen. Met zijn 1:29.13 stond hij op de 16e plaats in de ranking, maar dankzij een verbetering van bijna zeven seconden eindigde hij met zijn 1:22.42 op de 11e plaats. Net als Nina wist hij echter het beste te presteren op de 100m schoolslag. Hierop scherpte hij zijn tijd aan van een 1:53.68 naar een 1:44.43 en eindigde op de 10e plaats.

Stef startte de finales direct goed op de 100m vrije slag. Hij stond met een 1:30.06 als 6e ingeschreven, maar scherpte zijn tijd verrassend genoeg aan naar een 1:20.77 en steeg zo naar de 2e plaats! Een mooie zilveren plak was zijn beloning. Ook de 100m wisselslag ging erg goed. Stef stond als 4e ingeschreven, maar was vastbesloten om nog een keer op het podium te eindigen. Hij verbeterde zijn tijd met ruim vijf seconden en inderdaad, zijn 1:33.74 was goed voor een bronzen medaille! Hierna stond voor hem de 50m vlinderslag op het programma. Nog moe van de voorgaande race dook hij het water in, maar nog een persoonlijk record zat er niet meer in. Met een 0:46.83 eindigde hij desondanks toch op een keurige zesde plaats. Gelukkig had hij voor zijn vierde en laatste persoonlijke afstand wat langer rust. Dit deed hem goed, want op de 100m rugslag wist hij wederom te knallen en ruim vier seconden van zijn tijd af te zwemmen. Met een 1:39.59 wist hij op een mooie 5e plaats te eindigen.

Annabel was als eerste reservezwemmer aanwezig voor de 100m rugslag. Helaas voor haar gingen alle geselecteerde meiden van start en bleef het bij een reserveplaats. Gelukkig stond als wedstrijdafsluiter ook de estafette 4 x 50m wisselslag op het programma, waarin Annabel als startzwemmer de rugslag mocht zwemmen. Ze tikte aan in een mooie 0:46.11. Hierna nam Nina het over met de schoolslag, welke ze in een snelle 0:45.05 zwom. Hierna werd het stokje overgedragen aan Stef, die de vlinderslag voor zijn rekening nam en dit deed in een 0:49.69. Tenslotte maakte Stijn de reeks af met de vrije slag, waar hij slechts 0:35.32 voor nodig had. Helaas bleek het team achteraf gediskwalificeerd te zijn, omdat één van de zwemmers drie honderdsten van een seconde te snel had overgenomen. Was dit niet het geval, dan waren ze op de 9e plaats geëindigd.

Ondanks de laatste uitslag ging team ZPK Budel met een positief gevoel naar huis. Ze zijn trots op de gezwommen persoonlijke records, de hoge plaatsen in de Brabantse ranking en de twee door Stef behaalde medailles!