Geslaagde eerste Ekkerloop

BUDEL – Afgelopen woensdag is de eerste Ekkerloop van 2019 gestart. Om 19.00 uur werd een groot aantal lopertjes t/m 6 jaar weggefloten voor hun eerste 600 meter. Sem van Rooy was het snelste bij de jongens en Doutse Meurkens was dat bij de meisjes. Op de 600 meter 7 t/m 9 jaar snelde Lars Seijbrands naar de zege bij de jongens en bij de meisjes was Juul van Horne de anderen te snel af. De 1000 meter kende een spannend einde en daar wist Ties van Cranenbroek Fedde de Laat nipt voor te blijven. Bij de meisjes ging Riele-Mae Kersten met ruime voorsprong met de zege aan de haal. Op de 3.5 kilometer was Teun Duisters een klasse apart. Hij ging met ruime voorsprong als eerste over de finish voor Bob Janssen en Loek Moons. Bij de dames was Evi de Laat de anderen te snel af. De 7 kilometer leverde een overwinning op voor Rob Janssen en Inne Kuppens. De langste afstand van 10,5 kilometer die drie rondjes moesten afleggen was dit keer weer Eric de Laat die de anderen al snel na de start op grote afstand zette en met ruime voorsprong onder het finishdoek door ging. Bij de jeugdteams is het de eerste loop even aftasten wat de andere teams kunnen en dan de andere lopen proberen om dan het snelste team te kunnen zijn. De volgende Ekkerlopen zijn op de woensdagavonden van 12 – 19 – 26 juni. De aanvang is 19.00 uur bij het sportpark. Heb je de eerste loop gemist? Je kunt nog steeds deelnemen op de andere data. Voor de volledige uitslagen en foto’s zie de site www.ekkerloop.nl