Komende week nieuwe toplaag in slem voor binnenzijde Ringlaan

PELT – Vanaf maandag 17 juni begint de aanleg van de nieuwe slemlaag aan de binnenzijde van de Ringlaan.  Dat gebeurt in drie fasen. Als gevolg daarvan zullen de rijweg aan de binnenzijde en een aantal kruispunten met de Ringlaan gedurende enkele dagen van 7 tot 19 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. Bewoners zullen even niet op hun oprit kunnen komen en via de kruispunten zal geen in- en uitgaand verkeer mogelijk zijn. 

In fase 1 zijn de kruispunten met de Teunenstraat, de Cijnsweg en de Bemvaartstraat afgesloten. In de fase 2 zijn dat de Vloeterstraat en de Kerkdijk. In fase 3 gaat het om de Korte Vorenstraat, de Windmolenstraat en de Ambachtsstraat.   Op de buitenring blijft wel eenrichtingsverkeer mogelijk. 

In principe moeten deze werken op één week tijd afgerond zijn. De aanleg van slem is echter uiterst gevoelig voor de weersomstandigheden. Daardoor is het onmogelijk om een exacte planning op te maken.

Het fietspad wordt in rode slem aangelegd en het wegdek in zwarte.  Via deze nieuwe toplaag in slem wordt het fietspad verbreed en de rijweg versmald. De bedoeling is om de Ringlaan zo veiliger te maken voor de fietsers. 

Alle informatie in verband met de werken aan de Ringlaan: www.gemeentepelt.be/Ringlaan