Robin Didden naar Universiade 2019

Op de foto de teambegeleiders en sporters van 8 sportdisciplines voor de Universiade 2019 Robin 2e links voor zittend en coach Anthony staand achter haar.

REGIO – Robin Didden en Coach/ Trainer Anthony Wijnhoven van Taekwondo KoryoSports zijn namens Nederland geselecteerd voor deelname aan de Zomer Universiade 2019 in Napels (ITA). Deze Universiade kent een gevarieerd sportaanbod van in totaal 18 sportdisciplines. De 30e editie vindt plaats van 2 tot en met 14 juli. De Universiade wordt door de FISU (International University Sports Federation)  georganiseerd voor universiteitsstudenten. De naam is een combinatie van de woorden “Universiteit” en “Olympiade”.

Zaterdag 8 juni was de eerste officiële Universiade-meeting en daarmee werd ook de deelname voor Robin en Anthony aan de Universiade bevestigd. Robin Didden zal als enige Nederlandse taekwondoka aan de Universiade deelnemen in de klasse -49 kg. Naast alle officiële details met betrekking tot het verblijf en de sportdeelname werd ook een uitgebreid sportkleding pakket geschonken door sponsor PEAK Sports. De Nederlandse delegatie bestaat uit 6 leden Team de Mission, 10 Coaches en sportbegeleiders en 44 Sporters. De Universiade is, op de Olympische spelen na, het 2e grootste mondiale sportevenement. Deze editie kent een deelname door 170 landen, meer dan 12.000 sporters en heeft een kijkerspubliek van ruim 300 miljoen tv-kijkers. De komende weken gaan trainer Anthony en Robin flink aan de slag om gedegen voorbereid de mat op te komen Op. 10 juli is de wedstrijddag van Robin waarbij de wedstrijden afgewerkt worden van de voorrondes tot en met de finales.