Zurrik Kermis, dè moede mèjmáke!

SOERENDONK – Van zaterdag 22 juni tot en met dinsdag 25 juni is het weer tijd voor vertier en plezier voor jong en oud tijdens Zurrik Kermis! Ook dit jaar heeft de werkgroep Zurrik Kermis in samenwerking met alle horeca- en andere ondernemers uit het dorp een mooi programma klaargestoomd. Nog spectaculairder en leuker dan vorig jaar! De kermis wordt afgetrapt op zaterdag vanaf 18.30 uur en dan kan er al meteen ‘geproefd’ worden van wat de kermis dit jaar te bieden heeft. 

‘Geproefd’ mag dit jaar letterlijk genomen worden, want niemand minder dan een echte professor zal aan de hand van leuke proefjes met onder andere water en vuur, de kinderen entertainen. Ook deze keer worden er tijdens deze opening heel wat kermismunten en jimmykaarten uitgedeeld aan de aanwezige kinderen. Wees er dus zeker bij! Deze leuke en vooral originele activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Entertainment bureau Wauwie, uit ons eigen Zurrik. De kermismunten en jimmykaarten kunnen op alle dagen van de kermis ingeleverd worden, behalve op dinsdag. 

Om 19.00 uur zal de wethouder van de gemeente Cranendonck Marcel Lemmen de officiële opening verrichten waarna Zurrik kermis 4 dagen lang pas echt kan gaan knallen. Ook aan de allerkleinsten hebben we natuurlijk gedacht en daarvoor een kleurplaatwedstrijd bedacht. De tekening zal via de school worden uitgedeeld en is ook op verschillende plaatsen in het dorp te verkrijgen (bij Den Donck en bij Wim vd Putten in de thuisbibliotheek). Heb je de tekening mooi ingekleurd? Dan kan je hem weer inleveren in de brievenbus van den Donck tot en met vrijdag 21 juni. Vergeet hierbij zeker niet de naam en de leeftijd van het kind te vermelden. De prijsuitreiking hiervan is op maandag 24 juni om 18.30 op de kermis, ook zal op dit tijdstip een “knuffelmonster” rondlopen om de allerkleinste beestachtig te vermaken of zelfs misschien durft hij wel samen met jou een rondje in de draaimolen te maken. Alle tekeningen krijgen trouwens een mooi plekje op de kermis om deze nog mooier aan te kleden. 

In totaal zullen er 12 kramen staan op de kermis. Er is het lijntrek spelletje en het vuilnisbakkenspel, de schiettent zal natuurlijk niet ontbreken en de autoscooters (botsauto’s) staan ook weer klaar! Verder kunnen de kinderen zich uitleven op de Jimmy, een parcours met allerlei obstakels. Of misschien zijn ze wel in voor een ritje op de draaimolen of willen ze hun behendigheid beproeven bij de grijpkranen! Verder is er uren plezier te beleven met het muntjes schuiven bij de Pusher en voor de echte durvers is er ook dit jaar de Vulcano Power! Leuk voor jong en oud! De kermis zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een snoep- en suikerspinkraam, de oliebollen en wafels en de heerlijke verse vis van de viskraam. En eveneens de lokale horeca zet alles op alles om er een geweldige kermis-editie van te maken. Voor de volledige programma’s en kermis-acties: kijk zeker naar de advertenties! De kermis zal op zaterdag vanaf 19.00 uur geopend worden en open zijn tot 01.30 uur. Zondag is iedereen welkom vanaf 14.00 uur tot 01.00 uur en op maandag en dinsdag gaan de kramen open van 14.00 uur tot 24.00 uur.