Alzheimer Café Weert

WEERT – Op maandag 17 juni is er het laatste Alzheimer Café van dit seizoen. In juli en augustus is er geen Alzheimer Café dan houden we even vakantie om in september vol enthousiasme aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Het thema van deze avond is: Dementie en muziek. Muziek doet wonderen bij dementie. 

Tijdens deze avond zal een muziektherapeute vertellen over wat de kracht is van muziek, wat muziektherapie inhoudt en wat de mogelijkheden zijn. Muziek draagt bij aan het ophalen van herinneringen, kan onze stemming beïnvloeden en ons in beweging zetten. Het is ook een middel om makkelijker contact met elkaar te krijgen.

Muziektherapie kan o.a. worden ingezet bij mensen met dementie, de ziekte van Parkinson of niet aangeboren hersenletsel. Verschillende vragen zullen worden beantwoord. Bijvoorbeeld, hoe kan muziektherapie worden gebruikt bij mensen met dementie en wat voor effect heeft het op mantelzorgers. Maar u kunt natuurlijk ook uw eigen vragen stellen. Verder worden er tips gegeven  over het inzetten van muziek en worden er  verscheidene voorbeelden uit de praktijk getoond. Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café! Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud, iedereen kan zo binnenlopen. Uw eerste kopje koffie of thee is gratis, voor uw volgende consumptie wordt een bescheiden vergoeding gevraagd. Het Alzheimer Café wordt gehouden in Het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3, 6006 ZH te Weert en is vanaf 19.00 uur geopend. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Mocht u deze avond verhinderd zijn dan wensen wij u een mooie zomer en we ontmoeten u graag weer op  maandag 16 september. Het thema is dan: Goed slapen en dromen.