Dorpsfeest in Achel centrum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ACHEL – Zondag 16 juni staat er heel wat op het programma in het centrum van Achel. ’s Ochtends wordt er gestart met de traditionele Sint-Antoniusprocessie doorheen de straten van Achel. En daarna is er de 37ste editie van het Dorpsfeest met tal van animatie, gezellige terrasjes, straattheater, een crea-, hobby- en kunsthappening, boekenmarkt en tentoonstellingen. 

Het hele centrum van Achel zal bruisen van de activiteiten. In het Simonspark wordt er een mega kinderspeelparadijs geïnstalleerd. Met onder andere een kinderboerderij, een mobiele speelwagen en een bungee trampoline! Rondom de fontein en de kiosk zullen diverse stands te vinden zijn van onder andere de Gezinsbond, het Shirimatundaproject,  het Rode Kruis, Noorderklanken, Koninklijke fanfare Kempenbloei,… Bovendien staat er een Achelse paardenmolen en wie op zoek is naar een uitdaging: ook de slingerbal is weer van de partij! Verder zijn er dit jaar enkele speciale attracties zoals een oldtimer show, is er straattheater van Compagnie De Vleesklak en zal dweilorkest ‘Grensgeval’ voor ambiance zorgen. 

Een andere leuke toevoeging op het programma is de demonstratie, gegeven door de vrijwillige brandweer Noord-Limburg van de voorpost Pelt. 

Tijdens het Dorpsfeest staan verschillende verenigingen paraat om allerlei lekkers aan te bieden. Gaande van pannenkoeken, een snoepkraam, een lekkere Achelse trappist, barbecue gerechtjes, koffie, thee of vlaai en vers hoeve-ijs.  In de Dorpsstraat en Generaal Dempseylaan zullen verschillende lokale handelaars hun producten presenteren maar ook verenigingen zullen er graag een woordje uitleg geven over hun werking. En het Processiecomité St. Antonius van Padua heeft eveneens tal van activiteiten. Zo is er een tentoonstelling  van Koen Lemmens in de kerk en een orgelspel.  In en bij het Simonshuis is er natuurlijk ook  heel wat te beleven. Het Grevenbroekmuseum is geopend voor het publiek, en dat staat momenteel volledig in het teken van de bevrijding van het Nazi regime 75 jaar geleden.  Tegenover het Simonshuis is een gezellige boekenmarkt. En in en rond het Michielshof is er voor de 7de keer een crea-, hobby- en kunsthappening waar dit jaar maar liefst 40 standhouders aanwezig zullen zijn. In de Wintertuin is iedereen welkom op de tentoonstelling van schilderclub ’t Pallet ’85.  Het Dorpsfeest is dus zeker een bezoekje waard. Uiteraard zullen weer heel wat lokale horecagelegenheden hun deuren openen en hun terras klaarzetten. Om de processie en het Dorpsfeest in alle veiligheid te laten verlopen zal de dorpskern van Achel vanaf zondagochtend 7.00 uur verkeersvrij gemaakt worden. Ook zal er op verschillende plaatsen een parkeerverbod gelden.