Kanoverbod gedeeltelijk ingetrokken voor de Dommel

REGIO – Het kanoverbod dat woensdag 5 juni voor de Dommel tussen de Belgische grens tot en met Boxtel is ingesteld wordt voor een deel ingetrokken. Medewerkers van het waterschap is het gelukt om de trajecten tussen Peedijk en Venbergse Molen en Loondermolen en Volmolen vrij te maken van omgewaaide bomen. Hier mag weer gekanood worden. Voor het overige deel geldt nog steeds een kanoverbod. Het slechte weer in de avond/nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juni heeft er toe geleid dat op diverse plekken omgewaaide bomen in de Dommel liggen. Kanoën in de Dommel werd daarmee onveilig. Het is gelukt om een deel van de Dommel vrij te maken van omgewaaide bomen. In het gedeelte van Neerpelt tot aan de Belgische grens liggen nog bomen. Deze worden weggehaald door medewerkers van het waterschap in België. Na Pinksteren gaan we door het verwijderen van de bomen door de stormschade.