Ronde van Pelt opent Peltse zomer vol fietsplezier!

Zin om te fietsen deze zomer? Dan moet je ongetwijfeld in Pelt zijn! De komende maanden kan je de prachtige groene omgeving verkennen in tal van leuke fietsevenementen. Alle fietstochten zijn perfect te doen voor jong en oud, voor recreant tot lange afstandsfietser.

Wielertoeristen kunnen hun benen alvast insmeren voor de ‘Ronde van Pelt’ op zondag 16 juni. Onder begeleiding van motards fietsen ze een tocht van ongeveer 60 kilometer aan een gemiddeld tempo van 25 km/u. Alle wielertoeristen verzamelen om 8 uur aan sportcentrum de Bemvoort (Jeugdlaan 8). Na de rit kan je op het terras van het cafetaria in het sportcentrum nog volop verbroederen! Deelname is bovendien gratis! Alle wielertoeristen, ook iedereen die niet aangesloten is bij een wielerclub, zijn hartelijk welkom.

Klassieker

De klassieker onder de fietsevents is de Drievalleientocht op woensdag 26 juni. De organisatie – in handen van de sportdiensten van Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Peer en Pelt – is ondertussen al aan haar drieëntwintigste editie toe. Langs rustige wegen en door een rustgevende natuur fiets je langs de Abeek-, de Warmbeek- en Dommelvallei. De rit brengt je langs de meest sfeervolle bezienswaardigheden en plekjes in het noorden van onze fietsprovincie.

Je kan kiezen tussen de grote tocht van ongeveer 100 kilometer of een van de kleinere lussen tussen 30 en 80 kilometer. Op elk van de zes startplaatsen kan je telkens kiezen tussen vijf verschillende lussen. Een ideaal fietstochtje dus voor zowel de fietstoerist als de gezinsfietser. In Pelt kan je tussen 9 en 16 uur vertrekken aan sportcentrum de Bemvoort (Jeugdlaan 8) of aan de Bosuil in Sint-Huibrechts-Lille (Bosuilstraat). Op beide plaatsen kan je eventueel ook je auto achterlaten. Deelname bedraagt € 2,5. Je krijgt achteraf nog een leuk aandenken mee naar huis!

Slingeren door Pelt

Nog een vaste afspraak is de Fietsslinger, een event dat dit jaar uitgebreid wordt naar gans Pelt. Van 29 juli tot 2 augustus kan je elke dag op een andere plek in de gemeente starten voor een bewegwijzerde tocht van ongeveer 40 kilometer: Scoutsrally (maandag 29/7), den Drossaerd (dinsdag 30/7), ’t Pelterke (woen sdag 31/7), Bosuil (donderdag 1/8) en sportcentrum de Bemvoort (vrijdag 2/8). Je kan steeds vrij vertrekken tussen 13 en 18.30 uur. Deelname per dag bedraagt € 2,5, voor een weekkaart betaal je € 10.

Nog meer fietsplezier

In Sint-Huibrechts-Lille kan je op 6 en 7 juli meedoen aan de achtentwintigste editie van de Vaheja-fietstochten. Vertrekken kan je vanaf 7 uur vanaf OC Sint-Hubertus (Lille Dorp 26) voor tochten  van 35, 60 of 120 kilometer. Wat het extra leuk maakt: kom je met een retrofiets en retrowielertenue, dan kan je kans op een heuse fotoshoot! 

Ook de Kleppers zijn deze zomer weer van de partij voor de zevende editie van de PeltClassic. Op donderdag 15 augustus kan je vanaf 7.30 uur meefietsen vanaf de voetbalvelden van Sporting Grote Heide (Langveldweg 22). Je kan kiezen tussen tochten van 60,90 of 140 kilometer. Tijdens de tocht worden dames extra in de watten gelegd door een klein presentje en de nodige sanitaire voorzieningen op de bevoorradingsposten. De opbrengsten van de Pelt Classic gaan trouwens naar vzw De Klimroos/Mistel 1.

Het bolt dus de komende maanden volop in Pelt! Meer informatie over de Peltse fietsevents  krijg je bij de vrijetijdsbalie (tel. 011 94 94 90) of op www.uitinpelt.be.